Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Чи від коронавірусу помирали італійці, – огляд іноземної преси

99,2% італійців, які вмерли «від коронавірусу», мали іншу патологію – особливості національної статистики.

Вони хворіли нирковою недостатністю, діабетом, деменцією, мали проблеми з серцем тощо. 48,5% померлих мали три і більше з перелічених захворювань. Нагадало американський жарт про 106-річного хронічного алкоголіка з трьома інсультами, який на швидкості 105 миль на годину в’їхав в стіну і вмер від грипу, бо був не щеплений.

На це звернув увагу Захар Мілютін на своїй сторінці у Фейсбук.

Висока італійська смертність пояснюється ще й тим, що там кожного померлого ледь не в ДТП чи від кулі тестують на коронавірус і, якщо тест позитивний, то значить від нього і помер, зауважує він.

А загалом найнадійнішим статистичним методом було б порівняти загальну італійську смертність за аналогічний період минулих років з цьогорічною. Якщо різниця не суттєва, тоді можна сміливо стверджувати, що істерія роздмухується за рахунок померлих від діабету та інсульту.

Ось офіційний звіт італійських посадовців від здоров’я щодо коронавірусу від 17.03.2020.

Особливо цікавою є ця сторінка:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Bloomberg теж наводить італійський звіт про те, що 99,2% померлих в Італії “від коронавірусу” мали серйозні супутні захворювання, як то проблеми з серцем, нирками тощо. Лише 0,8% від загальної кількості померлих не мали попередньої патології.

Також пишуть, що середній вік померлих склав 79 з половиною років. Серед 2,5 тисяч померлих, людей у віці менше 50-ти років нарахували аж 17.


Додатково:

Понад дві третини (68%) померлих хворих жили в Ломбардії – першому епіцентрі спалаху коронавірусу в Італії. Ще 25% смертельних випадків сконцентровані у сусідніх північних провінціях – Емілія-Романья, Венето, Лігурія, П’ємонт, Венеція.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Середній вік зареєстрованих хворих на коронавірусну інфекцію в Італії – 63 роки, тобто половина італійців, хворих на COVID-19, старша за 63 роки. Середній вік померлих хворих – 80 років (82 роки у жінок, 79 – у чоловіків). Наймолодшому італійцеві, померлому від COVID-19, був 31 рік, найстаршому – 103 роки.  

Під час госпіталізації 84% пацієнтів отримували антибіотики, 31% – кортикостероїди (які дуже пригнічують імунітет), 53% – противірусні препарати (також підривають імунітет). У 18.6% випадків хворим давали препарати всіх трьох груп. В Італії померлими від коронавірусу вважаються всі, у кого вірус був виявлений за життя або після смерті – в цій країні, на відміну від багатьох інших, проводяться посмертні тести на COVID-19. Джерело.


Чому стільки померлих? Причина – у зруйнованій медичній системі Італії. Те, що я спостерігаю зараз, – якийсь апофеоз маразму. Нами керують люди, які абсолютно не розуміють, що коять. Або ж прекрасно розуміють і знають свою ціну. Компетенція керівників вкрай низька. Навіщо потрібні гумові рукавички? Навіщо ці маски? Рукавички шкідливо діють на природний захисний бар’єр шкіри. У нас дуже розумна шкіра! Маски – взагалі смішно! Життя під замком вб’є більше, ніж коронавірус. Хоча, можливо, це і є мета. Ми ж знаходимося по той бік абсурду! Безпосередньо від коронавірусу в Італії вмерло троє людей, половина населення вже має імунітет — професор Монтанарі

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності