Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Чи врятує мер Івано-Франківська свого кума-однопартійця – черговий скандал

В столиці Прикарпаття черговий за цей місяць скандал пов’язаний із міським пологовим перинатальним центром, яким скоро як рік  керує екс-депутат міськради від ВО “Свобода” та кум чинного міського  міського голови Сергій Стефанко.

Тільки 17 липня ветеран АТО, а нині депутат міськради Адріан Волгін звинуватив головного лікаря медзакладу, погрожуючи йому “смітниковою люстрацією” у тому, що останній  придбав для перинатального центру по майже втричі завищеній ціні апарат УЗД та кинув у нього пачкою сухарів з явним натяком на попередній скандал, коли раніше одна із пацієнток закладу написала у соцмережах, що сніданки, обіди та вечері у цьому ненайдешевшому в області пологовому будинку складаються виключно із черствого хліба (сухаря) та каламутного чаю…

Не зважаючи на те, що на захист Сергія Стефанка відразу стала Марія Бойко, яка є очільницию міського управління охорони здоров’я, створеного мером у минулому році, щоб вивести медицину міста з-під безпосереднього підпорядкування профільному департаменту ОДА, правоохоронні органи таки повідомили про початок перевірки по факту закупівлі УЗД апарату…

І ось днями черговий скандал поспіль. Знову соцмережі майорять скаргами на Івано-Франківський міський пологовий перинатальний центр, умови перебування у ньому, включаючи меню, та, звісно, що не оминули скаргами й головного лікаря теж. Ось декотрі з них:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
  • “Розетка у двомісній палаті працює тільки одна. Їжу краще свою мати, бо з того, що пропонували, то хіба курземе було півбіди. Туалет міг би бути з сидінням нормальним, а то і так фізично важко, ще й висиш над унітазом))) душ слизький, але хоча б працював 🙂 на флюорографію – через вулицю пензлювати!!)))) це взагалі був прикол 🙂 Та й взагалі, при самих пологах, незважаючи на те, що я мала ліки усі по списку, то мама моя бігала і докуповувала ще 10500 всяких штук, бо треба. Або рукавиці не тої фірми, або ще щось. Хоча дещо вони дали своє, а ми, звісно ж, відкупили потім”.
  • “У післяродових палатах навіть шафи нема, всі речі на землі валяються, а їх – дофіга. А санітарки возмущаються, що бардак у палатах, щоби на землі нічого не стояло (цікаво, куди те все барахло скласти – в колиску?). Якось так все”.
  • “Умови жахливі, старі родзали, часто з закривавленими матрацами, старі інструменти, непонятні відра і т. д. Післяродові палати теж нічим не кращі. Люлька, в яку кладуть новонародженну дитину, просто чорна від часу і бруду. Про які бахіли вони там говорять?))”
  • “Умови тоді бажали бути кращими – особливо душ, туалет, обладнання в оглядовій після пологів. Пам’ятаю також, що не на всіх ліжках були хороші матраци. Але фаховість і професіоналізм лікарів, акушерок і медсетричок варто похвалити – усі, з ким довелося зустрітися тоді, були відповідальними, приємними і готовими допомогти, добросовісно виконували свою роботу”.
  • “Харчування: сніданок – це просто жах, це ж начебто пологовий будинок, а не карцер, обід і вечеря не менше здивує. А куди ті добровільні внески ідуть?..”
  • “Погано те, що після родів, коли не можна вставати, вночі до дитини не навідуються медсестри (я вийшла з ситуації, заплативши 100 грн медсестрі, щоб вона приходила, коли я їй подзвоню). Після пологів санітарки в моїй присутності обговорювали, чому не заплатила за подачу судна чи води. Багатьох моїх коліжанок після родів зашивали інтерни. І це ненормально. Я вважаю, що якщо платиш за пологи конкретному спеціалісту (не важливо, що неофіційно), то платиш за якісне надання медичної допомоги. Також жахливі холодні металеві крісла, в яких можна простудити все, що завгодно”.

Звісно, що серед маси критичних відгуків трапляються і позитивні, але не буває диму без вогню. А кожна риба, як відомо, гниє з голови, тому лаври і відповідальність тут із Стефанком мала б розділити згадана очільниця управління охорони здоров’я Марія Бойко.

В цілому ж виглядає, що в міському перинатальному назріває революція, а ще точніше – кимось готується переворот… Але з якою метою? І чи зуміє міський голова при цьому вберегти на посаді свого кума-однопартійця?

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності