Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Чиновники замовчували про поклади алмазів на Волині

На Волині є не лише поклади бурштину, але й поклади алмазів. Про алмазне родовище розповіли мешканці з Маневицького району під час громадських слухань, на яких йшлося про видобуток бурштину на волинському Поліссі. Те, що у надрах Волинської області ростуть алмази підтвердив і заступник голови комунального підприємства “Волиньприродресурс” Анатолій Капустюк.cc7416-diamond-in-kimberlite-russia-2017-04-19-12-20-42-c-ed

У Прилісненській ОТГ відбулися громадські слухання з приводу видобутку сонячного каменя у Маневицькому районі, а саме, у селі Галузія. У місцевому клубі зібрався повний зал людей, щоб послухати, що ж стане з екологією коли почнуть копати сонячний камінь.

Нагадаємо, справжній скандал розгорівся навколо бурштинових земель у цьому населеному пункті. Нещодавно люди навіть перекрили дорогу і не пустили в село техніку підприємства “Волиньприродресурс”, яке хоче видобувати легальним способом бурштин.

Тоді співробітники бурштинового підприємства не дійшли згоди з галузійцями, і аби знайти спільне рішення у цій проблемі, зібрали збори, де обговорили видобуток бурштину саме в Галузії.

На громадські слухання прибули екологи, щоб розповісти як видобуватимуть цей камінь.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Спочатку діалог проходив у форматі питання відповідь. Присутніх цікавило, на якій глибині видобуватимуть бурштин? Що станеться з водним балансом та лісом у місцях видобутку?

Говорили балакали, але спільного рішення так і не дійшли. На сьогодні жителі села Галузія лишилися при своїй думці.

Це не останні слухання, які відбулися на тему видобутку бурштину. Заступник директора “Волиньприродресурсу” каже, що доведеться ще не раз іти до людей.

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК “Аверс”:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності