Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

ДБР трясе Волинське УДФС. Кілька таких обшуків і перевиконаємо держбюджет?

Під час обшуків у волинських брокерських фірмах правоохоронці виявили десятки тисяч доларів та гривень, печатки різноманітних фірм і транзитні номерні знаки на автомобілі.
Обшуки в брокерських фірмах пов’язані з обшуками в Головному управлінні Державної фіскальної служби.
Нагадаємо, слідчі дії, які розпочались ще до початку робочого дня у вівторок, 9 липня, здійснюються працівниками Управління захисту економіки та Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Генпрокуратури, повідомляє заступник директора ДБР Ольга Варченко.
Відповідно до попередньої інформації, розслідування стосується ймовірного ухиляння від сплати податків та заниження митної вартості ввезених товарів, зокрема, автомобілів.1176942

Щодо самих обшуків у територіальному офісі ГУ Державної фіскальної служби у Волинській області Ольга Варченко пояснює, що ситуація така: слідчі викрили протиправну схему, у якій брали безпосередню участь співробітники ДФС. Власне, вони покривали діяльність тіньового ринку з торгівлі податковими кредитами й отримували за такі «послуги» свій відсоток.
У чому полягає схема: підприємство-імпортер завозило в Україну транспортні засоби і після їхнього розмитнення продавало їх кінцевому споживачу. Згодом ці ТЗ перепродавали іншим клієнтам за підробленими документами. Ці фінансові операції були «транзитними», тобто проводилися спеціально з метою подальшого перепродажу імпортного ПДВ підприємствам реального сектору економіки. У підсумку ці підприємства-покупці безпідставно отримували суми податкового кредиту й ухилялися від сплати податків.
За попередніми підрахунками діяльність цієї транзитно-конвертаційної групи за сприяння волинських податківців завдала збитків державі на 190 мільйонів гривень.
Зараз розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 ККУ. Обшуки здійснюються у межах цього кримінального провадження.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності