Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Депутат чи комбат?

Деякі політичні сили намагаються просто використовувати представників збройних формувань України та добровольчих батальйонів як інструмент політичного передвиборчого піару. Але така електоральна технологія в майбутньому може стати проблемою як для самих партій, так і для військовослужбовців. Це, на жаль, така примітивна виборча технологія не більше того. В принципі, нічого страшного в цьому немає, але виборці повинні задуматися.

Інша проблема стосується вже самих вояків. Вони уже найближчим часом опиняться перед дилемою: або вони залишаються зі своїми побратимами, виконують свої обов’язки як командири батальйонів, або стають депутатами. Поєднувати одне та інше – нереально. Навіть в умовах перемир’я треба займатися підвищенням боєздатності військових підрозділів, цементувати оборону на напрямах, де можливі прориви російських військ. Всі ці люди мають сказати своїм побратимам – вони будуть на фронті чи в парламенті.

Існують певні сумніви щодо того, що представники ЗСУ стануть противагою професійним політикам. Найімовірніше, загубляться серед них. Ці люди ніколи не займалися законодавчою діяльністю. Багато з них не готові чисто професійно. Через який час вони зрозуміють, що зробили помилку. Комусь це сподобається – мати свій кабінет, помічників. Вони швидко перетворяться на професійних політиків. Але дехто загубиться в нових обставинах.

З іншого боку, дехто з них має організаторські таланти і може займатися нормотворчою діяльністю. Вони можуть бути корисні у структурах, пов’язаних з національною обороною, зможуть більш ефективно контролювати діяльність армії, впливати на вирішення питань фронту. Однак для цього не потрібно такої кількості людей, яка зараз присутня у списках політичних партій. Тому вояки мусять собі і суспільству відповісти на запитання, де вони будуть більш корисними – у Верховній Раді чи на фронті, і задуматися чи не використовують їх політики у власних цілях.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності