Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Депутатські пенсії обкладуть високими податками

gryppa12Міністр соціальної політики Андрій Рева виступив за введення окремого податку для надвисоких пенсій, розміром в 40-70 тис. грн, які в Україні отримують колишні народні обранці, окремі судді та прокурори.

За словами Реви, ця категорія осіб, хоча і не є численною в Україні, однак їхні пенсії оминули нововведення, за яким з пенсійних виплат брали податок. Відтак, на зміну відхиленню оподаткування пенсій, розміром від 4 тис до 10 тис. прийде нова ініціатива — тепер оподатковуватимуть пенсії, розмір яких є вищим за 10 тис. грн.

«Далі мова йде про непрацюючих пенсіонерів, у яких рівень трохи вище: від 3-х прожиткових мінімумів до обмеження 10,5 тис. грн. Всі вони платили податок. З цих пенсіонерів податок знімається. Але є ще одна група товаришів, які отримують пенсію без обмеження. Є люди, які до 70-ти тис. грн на місяць отримують. Коли ми внесли законопроект про скасування податку з пенсій цим людям, Ніна Петрівна Южаніна, дуже розумна жінка, – вона сказала: «Хлопці, знімаєте податок – це правильно. А що з цими робити? Давайте ми для них податок введемо? Нехай вони платять. Ми зробимо податок, щоб вони теж отримували, як всі нормальні люди – з обмеженням». Цю пропозицію було підтримано.

Зараз у другому читанні ми повинні запропонувати ось цю річ. Тобто не просто скасування податку, але і введення податку для другої категорії осіб, які отримують більше, ніж працюють, – у десятки разів.», — повідомив Рева .В тойже час, Рева наголосив, що на сьогодні ключовою проблемою є вирішення питання покриття дефіциту бюджету Пенсійного фонду. За словами Реви, цю проблему можна вирішити лише легалізацією тіньових зарплат та завдяки ЄСВ, який платять підприємці. Рева також не є прихильником зменшення розміру ЄСВ для представників бізнесу, оскільки, за його словами, вони, попри цю пільгу, продовжують уникати сплати відрахувань до Пенсійного фонду. Таке висловлювання міністра Реви різко піддала критиці голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, яка повідомила, що ефект від надходжень бізнесу наступить не швидше, аніж за 3-5 місяців.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності