Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Держгеонадра продали дозвіл на 413 гектар під бурштиновий кар’єр на Житомирщині

Поруч з містом Олевськ, на Житомирщині буде бурштиновий кар’єр. Держгеонадра продали київській фірмі дозвіл на 413 гектар.

В Олевському районі поруч з містом Олевськ між селами Андріївка, Сущани і Хмелівка в лісі біля річки Уборть планується видобуток бурштину.
25 травня 2020 року Держгеонадра України продали Спеціальний дозвіл на користування надрами – Ділянка «Біла» київської фірмі ТОВ «ДЕРЕВООБРОБНА ЄВРОЛІС» на 5 років. Територія ділянки майже 413 га.

Спецдозвіл продано без узгодження депутатів міськой ради Олевської ОТГ, Житомирської обласної ради та громади сіл Андріївка, Сущани, Хмелівка.

ТОВ ДЕРЕВООБРОБНА ЄВРОЛІС яка купила спецдозвіл, зареєстрована в місті Київ, вул. Звіринецька, 63 за цією ж адресою зареєстровано більше 3000 юридичних осіб.

Дежгеонадра Украиїни грубо порушили законодавство України:
— зокрема закон про надра, де в статті 16 чітко вказано; площа ділянки надр, на яку надається спеціальний дозвіл на геологічне вивчення бурштиноносних надр, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ з подальшим видобуванням бурштину (промисловою розробкою родовищ), не може перевищувати 10 гектарів.
— закон про місцеве самоврядування, де вказано що спецдозвіл має бути погоджено з обласними та місцевими радами

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В Олевському районі величезні проблеми з водою, роботи з видобутку бурштину можуть привести до порушення руху підземних вод і зникнення води в колодязях та інших екологічних проблем.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності