Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

д’Ескен про Україну: «ЄС прий­мати «Єгипет» не буде»

Жорстоко, але правдиво нещодавно відгукнулися про Україну польські ЗМІ. І замість тог, щоб обурюватися на поляків, мабуть, доречніше було б їм подякувати за ту правду, що від нас приховують тут, в Україні, розповідаючи чергову байку про пАкращення. Тож цитуємо поляків:

«У мінських угод, безсумнівно, є один позитивний результат – ​на Сході України зараз гине менше людей, ніж в 2014 році. Війна там настільки затихла, що ми про неї практично забули. Крім цього, угоди, яким протегують президенти України, Росії, Франції та Німеччини, мало що принесли.

Більшість тез не ввійшло в життя. Справедливо, що відповідальність за це лягає в першу чергу на Москву. Європейський союз, не чекаючи закінчення року (планового терміну остаточної реалізації угод), подовжує санкції відносно Росії.
Одностайність Європи в питанні покарання за невиконання домовленостей – ​це хороший знак. Однак з кожним місяцем буде все складніше вирішити конфлікт в Україні. Складно собі уявити, як Київ зміг би повернути собі території, над якими він втратив контроль – ​Донбас і Крим. За допомогою зброї він не в змозі це зробити. Годі розраховувати і на привабливість України, яка змусила б заколотників повернутися під крило Києва. Україна не ліквідує олігархічну систему, реформи проходять дуже повільно.

На жаль, все вказує на те, що в українців немає реальних шансів стати частиною Заходу. Жорстко про це в інтерв’ю газеті Rzeczpospolita сказав колишній президент Франції Валері Жискар д’Ескен: «Треба їм ввічливо, але чітко сказати, що вони не вступлять до ЄС, оскільки вони – ​не європейці. Адже Євросоюз Єгипет приймати не буде.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Адже жоден важливий політик Старої Європи не стверджував , що Україна точно вступить до ЄС.

В осяжному майбутньому рівень життя українців не підвищиться. А саме про це, а також про добрий союз з Заходом вони мріяли, виходячи два роки тому на Майдан».

Джерело: РадіоПольща

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності