Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Діти коронавірусом не хворіють, – медики шукають відповідь

Серед 28 тисяч людей, інфікованих коронавірусом, діагностовано всього кілька пацієнтів віком до 15 років. Чому так, вчені не знають.83406527_3290919714270866_5129509759786942464_o

Як пише Business Insider, з часу появи коронавірусу у Китаї у грудні 2019 і аж до 22 січня не було зафіксовано жодного хворого молодше 15 років з цим діагнозом. Потім лікарі знайшли  кілька окремих випадків серед дітей – у дев’ятимісячної дівчинки в Пекіні, дитини в Німеччині, у батька якої був діагностований коронавірус, і дитини в китайському Шеньчжені, яка була інфікована, але при цьому не хворіла. Також вірус передався від матері до новонародженої дитини в Ухані. Але ці випадки не йдуть у порівняння із 28 тисячами хворих дорослих. «З усього, що ми бачили, і з незрозумілих для нас причин здається, що вірус передусім впливає на дорослих», – розводить руками доцент з інфекційних захворювань в Єльській школі медицини Річард Мартінеллі. У дослідженні, опублікованому в Медичному журналі Нової Англії, йдеться, що або діти менш схильні до ризику зараження, або їхній організм із якихось причин інакше реагує на вірус, і при зараженні проявляються більш легкі симптоми.

Як би там не було, низький рівень захворюваності серед дітей – це хороша новина, бо як вказують експерти в області охорони здоров’я, саме діти більше ризикують підхопити хворобу, бо рідше миють руки, прикривають рот і утримуються від дотику до інших людей.

Нагадаємо, станом на 6 лютого у Китаї внаслідок спалаху коронавірусу 2019 nCoV померли 563 людини, а з урахуванням двох загиблих на Філіппінах та у Гонконзі – 565 осіб.

Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах коронавірусу в Китаї надзвичайною ситуацією міжнародного значення.

В Україні поки не виявили жодного випадку захворювання коронавірусом 2019-nCoV. Раніше МОЗ офіційно поінформував Держприкордонслужбу про ситуацію з коронавірусом nCoV у Китаї і передало актуальні рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я. У «Борисполі» посилили санітарні заходи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності