Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Для фінансування бойовиків ДНР передавав гроші… підполковник СБУ

Працівник СБУ постане перед судом за надання неправомірної вигоди та незаконне носіння й зберігання боєприпасів.

За даними досудового розслідування, підполковник Управління СБУ, обіймаючи посаду оперуповноваженого в особливо важливих справах відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю у Волинській області, організував схему незаконного продажу валюти на території ООС.

Так, навесні 2020 року, вступивши у змову із місцевим мешканцем неодноразово переправляв поза межами КПВВ пакунки з валютою за лінію розмежування з тимчасово окупованою територією Донецької області та у зворотному напрямку. Гроші перекидали невизначені особи у водонепроникних пакунках через річку рибальськими вудками, а також мотузками на дерев’яній палиці.

Таким чином працівник СБУ одержував прибуток від незаконного обігу валюти за рахунок різниці курсу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Під час обшуків було вилучено пакунок з грошовими коштами готівкою на суму 6 мільйонів 400 тисяч російських рублів, що за курсом НБУ становить близько 2 мільйонів 300 тисяч гривень, які вони намагались передати через лінію розмежування на тимчасово окуповану територію.

Для відвернення можливої відповідальності й прикриття незаконної діяльності підполковник зі своїм спільником «заручилися підтримкою» військовослужбовця одного з підрозділів ООС. За систематичне одержання неправомірної вигоди військовослужбовець мав забезпечувати їм безперешкодне проникнення до охоронюваної ділянки лінії розмежування уздовж річки Кальміус та не перешкоджати переміщенню пакунків з грошима.

3 квітня 2020 року після надання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 28 000 гривень підполковник СБУ та його спільник були затримані у порядку статті 208 КПК України. Під час обшуків було вилучено пакунок з грошовими коштами готівкою на суму 6 мільйонів 400 тисяч російських рублів, що за курсом НБУ становить близько 2 мільйонів 300 тисяч гривень, які вони намагались передати через лінію розмежування на тимчасово окуповану територію.

Також при проведенні обшуків у підполковника СБУ виявлено значну кількість бойових припасів (патронів для автоматів, кулеметів, пістолетів), які він зберігав без передбаченого законом дозволу.

У разі доведення вини підполковнику та його спільнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої (ч. 3 ст. 369 КК України).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала Військова прокуратура об’єднаних сил. Оперативний супровід – Управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності