Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Для підтримки військ Асада до Сирії прибули кубинські військові – ​Washington Times

Група військових зі складу Збройних сил Куби була перекинута до Сирії, де приєдналася до операції проти ісламістів на боці урядових військ Башара Асада за підтримки російської авіації.

Про це повідомило американське видання The Washington Times з посиланням на Інститут кубинських і кубинсько-американських досліджень (ICCAS) Університету Маямі, передає Lenta.ru.

Передбачається, що вони будуть воювати на нових танках, що Москва постачає Дамаску і для обслуговування яких сирійським солдатам не вистачає підготовки. Крім того, повідомляється, що міністр оборони Куби генерал Леопольдо Сінтра Фріас, який нещодавно відвідав Сирію, обговорював з Асадом військове співробітництво двох країн.

В ICCAS повідомили, що отримали від власних джерел у Сирії інформацію про те, що нещодавно вони бачили «групу кубинців у цивільному одязі, яка виходить з літака». Як пояснив один зі співробітників інституту Хосе Азель, «наскільки ми знаємо, Росія поставляє сирійцям досить складну техніку, і, можливо, у сирійців не вистачає кваліфікованих кадрів, щоб ними керувати, тому туди і прибувають кубинці». За його словами, «Куба повинна Росії купу грошей, тому росіяни цілком могли погодитися списати частину суми в обмін на якісь дії».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У прес-релізі також стверджується, що кубинський лідер Рауль Кастро «вже публічно висловив підтримку сирійському режиму і солідарність з росіянами та іранцями на Близькому Сході».

Офіційні особи США відмовилися від коментарів. Одне з високопоставлених джерел The Washington Times заявило, що візит Сінтри Фріаса цілком міг відбутися, враховуючи давні контакти Гавани і Москви, і навіть невелика кількість кубинських військових дійсно могла бути перекинута в Сирію, але все інше є «дикими спекуляціями».

Раніше сьогодні стало відомо, що російська авіагрупа у Сирії завдала ударів по 32 об’єктах «Ісламської держави».
«Протягом доби літаки російської авіагрупи продовжили завдання ударів по інфраструктурі терористичного угруповання ІДІЛ у Сирійській Арабській Республіці. З авіабази «Хмеймім» здійснено 33 бойових вильоти на 32 об’єктах терористів у провінціях Ідліб, Хама, Дамаск, Алеппо і Дейр-Ез-Зор», – ​заявив представник Міноборони Ігор Конашенков.

Нагадаємо, що раніше кубинські війська, післані Коменданте Ф. Кастро, уже раз намагалися наводити порядок по цей бік Атлантичного океану. Тоді це була Африка, і кубинцям там допомагали радянські війська…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цього разу кубинці жертвою своєї допомоги по наведенню там порядку і будівництву комунізму обрали Сирію, і союзником залишили дещо деформовану, але все ту саму ж державу під новою назвою – ​РФ. То ж африканська історія з усіма її наслідками знову може повторитися уже на Близькому Сході.

За матеріалами закордонних ЗМІ підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності