Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Для стабілізації гривні НБУ продав банкам 250 млн доларів

Національний банк України 10 березня продав 250 мільйонів доларів  у зв’язку з високим попитом на валюту на міжбанківському ринку та нервові настрої учасників ринку через коронавірус. Це потрібно для згладжування коливань курсу гривні, які зросли протягом останнього тижня.im578x383-nbu_bank.gov.ua

Загалом протягом минулого тижня регулятор продав 307 млн дол. США для недопущення розгойдування валютного курсу. НБУ наголосив, що обсягу міжнародних резервів достатньо для згладжування курсових коливань. На сьогодні вони склали 26,8 млрд доларів –  це найвищий рівень з листопада 2012.

«Поширення світом коронавірусу наразі має обмежений і нейтральний вплив на економіку України в лютому і на початку березня. Національний банк зберігає активну присутність на міжбанківському валютному ринку для згладжування надмірних коливань обмінного курсу гривні, які посилилися упродовж останнього тижня у зв’язку із погіршенням настроїв учасників ринку в умовах високої невизначеності щодо подальшого поширення коронавірусу світом та підвищення турбулентності на світових фінансових і товарних ринках», — повідомив Національний банк України.

Регулятор додав, що поточна ситуація на валютному міжбанківському і готівковому ринку утворилась через психологічний фактор, та є короткостроковою. НБУ слідкує за поширенням коронавірусу та товарними і фінансовими ринками у світі та готовий і далі вдаватись до інтервенцій для стабілізації курсових коливань.

Раніше у Нацбанку оцінили ймовірні втрати української економіки через коронавірус. Зараз вплив спалаху коронавірусу на українську економіку не є негативним, адже падіння цін на енергоресурси, які Україна імпортує, перевищило падіння цін на метали, які Україна експортує.  Міністерство фінансів України відмовилось від розміщення облігацій внутрішньої держпозики на аукціоні 10 березня 2020 року. Причина – у високій волатильності на світових ринках, яка викликана загрозою коронавірусу.

Тим часом МВФ дав найгірший прогноз світовій економіці із часу кризи 2008 року через коронавірус.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності