Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Досліджуйте свій родовід до 1650 року, не виходячи з дому, – безкоштовна електрона база

Завдяки ентузіастам, історію своєї сім’ї тепер можна вивчати онлайн. В Україні запрацювала платформа pra.in.ua, яка дозволяє досліджувати родоводи. Наповнювати його допомагають і професійні історики, і волонтери.

Працює сайт pra.in.ua за принципом соцмереж. Реєструєтеся і можете шукати за регіоном чи прізвищем. Ігор Гошовський – розробник порталу. Свій родовід вивчає ще зі школи, дослідив його аж до 14 століття.

Гошовські, вони виникли у 1395 році. Король Ягайло подарував моєму там 26 чи 27 разів прадіду за вислугу років пустище в Івано-Франківські області“, – розповів автор ідеї сайту Ігор Гошовський.

Ігор знайшов інформацію про дві тисячі своїх предків. Це не один рік роботи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він вирішив створити мережу, де можна легко і безкоштовно дослідити минуле своєї родини. Виклав онлайн, те, що зібрав сам. Частину зісканованих архівних документів дали дослідники. Наприклад, метричні книги із регіонів. Тож зараз на сайті є інформація про більш, ніж два мільйони українців, починаючи із 17 століття.

За кордоном сайти, які допомагають вивчати генеалогію – поширені. Та й архіви викладають більше інформації онлайн.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності