Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ДП «Львівський БТЗ» виготовляє перший зразок легкого БТР

kinopoisk.ruЗараз на ДП «Львівський бронетанковий ремонтний завод» триває робота з виготовлення першого зразка легкого бронетранспортера «Дозор-Б». Планується, що він зможе перевозити близько 20 десантників, розвиваючи швидкість 120 км.

Станом на сьогодні повністю зварений корпус і проводиться комплектація ходової частини і салону. Роботи планують завершити до кінця місяця.
«Але є деякі технічні нюанси, які не залежать він нас. Ми працюємо у співпраці з деякими іншими країнами, силовий агрегат купуємо за кордоном. У цьому є невеличка затримка, але ми сподіваємося, що за тиждень її вирішимо», – заявив сьогодні на брифінгу директор ДП «Львівський бронетанковий ремонтний завод» Олександр Остапець.
На заводі сподіваються, що бронетранспортер «Дозор-б» не лише допоможе українським військовим, а й матиме великий попит за кордоном, тому, відповідно, можна буде налагодити серійне виробництво.
«Це, по-перше, дозволить нам розвиватися й укріплювати позиції України як потужного промислового центру. Колектив наш до цього готовий, ми маємо всі можливості і знаходимо ще якісь додаткові, купуємо нове обладнання, тобто намагаємося не відставати від вимог часу», – зазначив директор підприємства.
За його словами, наразі важко назвати точну вартість виробництва одного такого бронетранспортера, оскільки ще не надійшли всі комплектуючі. Але, додав Остапець, він буде конкурентоздатним і дешевшим, ніж закордонні аналоги.
Янек Кос

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності