Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

ДПІ

Як заблокувати електронний цифровий підпис
Для блокування електронного цифрового підпису необхідно подати відповідну письмову заяву або повідомити за телефоном (044) 284‑00‑10.

У разі компрометації електронного ключа, підписувач може невідкладно звернутись до АЦСК ІДД з вимогою тимчасово заблокувати свій сертифікат.
Блокування посиленого сертифіката можна здійснити у телефонному режимі, при цьому заявник повинен повідомити адміністратору реєстрації наступну інформацію:
– ідентифікаційні дані власника сертифіката;
– реєстраційний номер сертифіката ключа;
– ключову фразу голосової автенфікації.
Письмова заява на блокування посиленого сертифіката подається до АЦСК ІДД або до відокремленого пункту реєстрації користувачів за встановленою формою та засвідчується власноручним підписом заявника. У разі якщо власником сертифіката є юридична особа, підпис уповноваженого представника юридичної особи засвідчується печаткою.
Форми заяв на блокування, скасування та поновлення посиленого сертифiката відкритого ключа знаходяться на веб-сайті Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту за адресою www.acskidd.gov.ua в розділах «Форми документів» та «Блокування, поновлення, скасування сертифікатів».
Слід зауважити, що після блокування сертифікату заявник зобов’язаний протягом 30 календарних днів поновити строк чинності сертифікату або подати заяву про його скасування. У випадку не поновлення протягом вказаного терміну заблокованого сертифікату або неподання заяви про скасування – такий сертифікат ключа скасовується автоматично.

Визначено терміни прийняття та задоволення заявок на акцизні марки

ДПІ у м. Івано-Франківську повідомляє, що отримання марок акцизного податку для маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів підприємствам – виробникам та імпортерам алкогольних напоїв і тютюнових виробів (далі – покупці марок) необхідно щомісяця до 10 числа подати до територіального органу ДФС (далі – продавець марок):
– попередню заявку-розрахунок про потребу в марках за їх видами;
– платіжний документ на перерахування плати за марки з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення
– звіт про використання марок, придбаних у попередньому місяці.
Заявка буде задоволена через два місяці.
При цьому до 20 числа місяця, в якому подано заявку-розрахунок, покупці марок мають право здійснити коригування в бік збільшення не більш як на 40 відсотків кількості та видів марок шляхом подачі додаткової попередньої заявки-розрахунку.
Такі зміни визначені постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 р. № 499 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 25 червня 2001 р. № 702 і від 27 грудня 2010 р. № 1251», яка набрала чинності з 14.10.2014 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Декларацію на отримання податкової знижки можна подати до кінця 2014 року
ДПІ у м. Івано-Франківську нагадує громадянам, які мають право на податкову знижку, що реалізувати його можна, подавши декларацію про майновий стан і доходи за 2013 рік до територіальних органів доходів і зборів лише до кінця цього року.
Зокрема, це стосується громадян, які сплатили протягом минулого року за навчання закладам освіти, застрахували себе або членів сім`ї, перерахували кошти у вигляді пожертвувань неприбутковим організаціям, усиновили дитину, сплатили відсотки за іпотечним житловим кредитом, понесли витрати у зв’язку з переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива.
Разом із декларацією необхідно подати документи, які підтверджують витрати, що включаються до податкової знижки.
Слід зауважити, якщо до кінця 2014 року ви не скористаєтесь правом на нарахування податкової знижки за наслідками 2013 року, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Loading

Реклама

Соціальні новини

ДПІ

Порядок визначення податку на нерухоме майно фізичним особам

Податкові повідомлення-рішення про сплату податку та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком).
Нормами чинного законодавства передбачено, що обчислення сум податку для фізичних осіб за звітний 2014 рік відбудеться у 2015 році до 01 липня, а податок буде розрахований з житлової площі об’єкта житлової нерухомості, у т. ч. його частки за період з 01.01.2014 по 31.03.2014 (включно) та із загальної площі об’єкта житлової нерухомості, у т. ч. його частки з 01.04.2014 по 31.12.2014 (включно).

Про порядок оподаткування капітальних витрат

Платник податку, що використовує у господарській діяльності основні засоби для виробництва теплової енергії, враховує у складі витрат при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток:
– суму амортизації капітальних витрат у разі придбання основних засобів для виробництва теплової енергії з використанням альтернативних видів палива;
– суму витрат на поліпшення об’єктів основних засобів у межах 10 відсотків сукупної балансової вартості всіх груп основних засобів на початок звітного року – у разі здійснення капітальних витрат, пов’язаних з переобладнанням (модернізація, модифікація, добудова, дообладнання, реконструкція) основних засобів для виробництва теплової енергії, що спрямовані на заміщення природного газу альтернативними видами палива.
Решта суми витрат на поліпшення таких об’єктів основних засобів (що перевищує 10 відсотків сукупної балансової вартості всіх груп основних засобів, що обліковуються у платника на початок звітного року) збільшує вартість об’єкта основного засобу, щодо якого здійснювався ремонт та поліпшення та підлягає амортизації у порядку, встановленому ст. 145 Кодексу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Пульс» – ефективний антикорупційний сервіс

Нагадаємо, сервіс «Пульс» був запроваджений з метою інформування про неправомірні вчинки або бездіяльність працівників податкової та митної служб, можливі корупційні дії з їхнього боку, оперативно вирішувати суперечливі питання, що виникають не тільки у сфері адміністрування податків, а й під час здійснення митного контролю й митного оформлення.
Номер цілодобової телефонної лінії оновленого сервісу «Пульс» Державної фіскальної служби України для платників податкової та митниці: (044) 284–00–07.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності