Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ЕКС-ЗАСТУПНИК ЕКС–МІНІСТРА ОБОРОНИ ВОЮЄ З ДИТИНОЮ

2 - ЕКС.1Колишній заступник Міністра оборони України (тоді ним був Анатолій Гриценко) В’ячеслав Кредісов веде квартирну війну з чотирирічною дитиною. Дівчинка, яка не вміє ще ні читати, ні писати, повинна пояснити на допиті, чому фірма не платила податки. Про це повідомляє мати дитини, котра за фахом є журналістом. Ось, що пише мати:

«За квартиру в ЖК «Коцюбинське» ми сплатили всі кошти ще три роки тому. Щойно «Аверс-Сіті» ввів будинок в експлуатацію – МВС наклало арешт на квартири людей.

Попередньому забудовнику, який був до «Аверс-Сіті», закидають несплату податків. Саме через банкрутство першого забудовника («РБІ» «Надра-банк») власники квартир тепер доводять свої права на нерухомість у судах.

Після перемоги у Вищому спецсуді України, а також після перемоги в першій та другій інстанціях, ми з чоловіком оформили дарчу на дитину. І тепер вже не нас, а її викликають до суду.

Позивається не абихто, а Вячеслав Кредісов.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Саме він у 2010 році балотувався в Коцюбинському на селищного голову. А за два роки так легко проміняв громаду Коцюбинського на Івано-Франківщину, де балотувався в нардепи.

А до того, як висуватися на виборні позиції, Кредісов встиг побувати заступником міністра оборони. Це сталося після Помаранчевої революції. Призначення відбулося попри те, що проти Кредісова відкрили кримінальне провадження. Звинувачували Кредісова у шахрайстві та хабарництві.

На посаді заступника міністра новопризначений політик взяв під контроль питання, пов’язані з відчуженням військового майна.

У Коцюбинському його дуже цікавила перспектива Bionic Hill, який мали будувати поруч із селищем на землях колишньої військової частини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Отже, замість того, щоб дбати про міць Збройних Сил України, керівництво Міноборони тоді вирішувало свої земельні й шкурні питання.

Тепер же Кредісов судиться з моєю донькою та ще кількома десятками людей, які придбали житло в ЖК «Коцюбинське».
Судиться зокрема і через фірму «Мьолі-Інвест-Україна».

У цій організації, як з’ясувалось, працює лише одна людина. Фірма не проводить жодної господарської діяльності.

shema

Зареєстрована на Британських островах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Кредісов вийшов з «Аверс-Сіті» 2010 року – саме в той рік, як балотувався на селищного голову Коцюбинського.
Ми ж придбали квартиру у 2011 році – уже після того, як відбулося кілька перепродажів.

Тепер Кредісов, який на момент купівлі квартири до «Аверс-Сіті» вже не мав жодного стосунку, подав позов проти моєї 4-річної Даринки.

Вишспецсуд у цій справі скасував своє ж рішення, згідно з яким нас визнавали інвесторами квартири. Як Вишспецсуд міг змінити своє рішення в одній і тій же справі?

Ми – добросовісні набувачі, які сплатили гроші за своє майно.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Компанія «Мьолі-Інвест-Україна» у сусідів зайшла в суди на етапі третьої інстанції. Суд прийняв рішення на користь цієї компанії та зобов’язав сплатити судові видатки на користь «Мьолі-Інвест».

Це сталося в апеляційній інстанції на першому ж засіданні, коли власників квартир у судовій залі не було. (Забудовник та сусіди подали клопотання відкласти справу і, за законом, засідання тоді мали б перенести.)

Попри те, що була низка депутатських звернень та заяв громадян, зокрема і в прокуратуру, кримінальної справи так і не відкрили. МВС не побачило складу злочину ані в діях Кредісова, ані в діях «Мьолі-Інвесту».
Лише рік тому відкрили кримінальне провадження. Після цього нашій родині почали погрожувати, щоб ми перестали боротися разом з іншими за квартири поблизу столиці.

Якщо на наші звернення не реагували роками, то на звернення політика Кредісова відреагували доволі оперативно. Податкова Києво-Святошинського району (яка до Коцюбинського не має жодного стосунку) викликала 4-річну Дарину офіційною повісткою на допит.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На допит вона мала прийти без батьків та психолога.

Моя дитина, яка не вміє в 4 роки читати і писати, мала пояснити податківцям, чому перший забудовник не сплатив податків.

Після сюжетів на телеканалах, людину, котра викликала 4-річну дитину на допит, звільнили.

Судиться Кредісов не за місцем проживання відповідачів (власників квартир), а там, де йому вигідно. Останні суди, наприклад, відбувались в Івано-Франківську, де він балотувався в нардепи. До того ж, він як фізособа подав позов до адмінсуду.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На ці засідання, де мала би бути скасована держреєстрація 21-ої квартири у ЖК «Коцюбинський», власників квартир, звісно, не запросили.

Суд щодо арештованого майна має відбуватися за місцем його розташування.

Лише завдяки «Правому сектору» суди, відповідно до закону, закрили справу. За таких нововиявлених обставин, як «Правий сектор» у залі суду, Кредісов двічі не приходив до зали засідань.

Але з Івано-Франківська поле бою перекочувало до Львівського апеляційного суду. Наступне засідання – 11 вересня.
Наразі на сторону мешканців ЖК «Коцюбинський» став ОБЕП, і правоохоронцям довелося відкрити справу та почали досудове розслідування за статтею 174 – шахрайство в особливо великих розмірах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Боротьба за квадратні метри триває, у нас йде десятий суд у різних інстанціях. Але львів’яни, як і «Правий сектор», нас підтримують, і це дає надію, що в суді нам учергове не скажуть, що ми «ніхто», а політик – поважна людина.

Авторка: Наталія Толуб, журналіст та волонтер

Джерело: kotsubynske.com.ua

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності