Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Експерт: 90% в тарифі на газ, — пшик

Постачальники газу придумують ціни за свої послуги “зі стелі” і не користуються в розрахунках ніякими логічними і обґрунтованими схемами.

Про це заявив директор спеціальних проектів науково-технічного центру “Психея” Геннадій Рябцев.

“Ви дуже здивуєтеся, але я скажу, що тариф на газ для населення практично не залежить від ціни на газ. Адже в структурі тарифу вартість газу становить не більше 10%. Все інше ми платимо невідомо за що. Точніше, відомо за що – за якісь послуги від монополістів. Вони відкрито говорять: “Ось така сума нам потрібна, щоб утримувати наші мережі в нормальному стані. А ось така сума нам потрібна для транспортування енергоносіїв. І так далі”. Їх запитують:“А чому саме така сума?” Відповідь: “Ось в Європі така сума, і ми вирішили теж брати стільки ж”. Тобто цифри беруть зі стелі”, – сказав Рябцев.

Експерт уточнив, що єдина чітка формула є для російського газу, який поставляється в Україну. За його словами, формула залишається незмінною кілька років.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Формула була затверджена в 2009 році Юлією Тимошенко. І скільки б її не звинувачували в несправедливості умов поставок газу, формула з тих пір не мінялася. При Януковичі ми отримували газ за цією формулою і зараз отримуємо”, – підсумував Рябцев.

Нагадаємо, Україна з початку 2016 роки не купує газ у компанії “Газпром”.

vkurse.ua

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності