Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Експерт: Заборона на дострокове зняття депозитів — перезріла ініціатива

Заборона на дострокове зняття депозитів – це вже перезріла для України ініціатива. Таку думку висловив економічний експерт, проектний менеджер «Ліги фінансового розвитку» Андрій Блінов.

«Ідея про заборону на дострокове зняття депозитів не просто вдала, а вже перезріла. Я не розумію, чому ми досі лише говоримо про це. Все правління НБУ визнає необхідність такого заходу, а також те, що рішення, прийняті (керівництвом регулятора. – Ред.) в лютому-березні, були неправильними. Зараз в НБУ визнають, що ті рішення варто міняти, але потім кажуть: ситуація помінялася і поки нічого не будемо робити», – процитував Блінов.

За його словами, в НБУ посилаються на вітчизняне законодавство.

«НБУ каже, Центробанк не може порушувати Цивільний кодекс. Але ніщо не заважає регулятору видати постанову, яка не реєструється в Міністерстві юстиції. Вона буде сумнівною з юридичної точки зору, але всі виконують такі постанови», – сказав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, за словами економіста, НБУ може не ввести заборону, а попросити банки застосовувати штрафи за дострокове зняття вкладів.

Нагадаємо, експертне співтовариство протягом останніх декількох місяців пропонує НБУ ввести заборону на дострокове зняття депозитів.

vkurse.ua

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності