Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Експерти погіршили оцінку падіння ВВП України до 8,3%

Експерти департаменту економічної стратегії та макроекономічного прогнозування погіршили прогноз падіння реального ВВП України в 2015 році до 8,3%.

Про це йдеться у консенсус прогнозі, оприлюдненому на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

При цьому прогноз інфляції погіршено до 44,4%. Експерти також погіршили прогноз курсу гривні до 23,65 гривні за долар у середньому за рік (на кінець року – 24,97 гривні за долар).

Згідно з прогнозом, зростання ВВП у 2016 році становитиме 0,7%. Інфляція прогнозується на рівні 14,8%. Курс гривні (середній) у 2016 році прогнозується на рівні 25,37 гривні за долар (на кінець року – 25,62 гривні за долар).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Консенсус прогноз» ґрунтується на опитуванні провідних експертів у сфері макроаналізу та прогнозування. Просимо звернути увагу на те, що всі прогнозні показники, надані учасниками опитування, не є офіційними прогнозами установ, а лише експертними оцінками фахівців», – йдеться у повідомленні Мінекономіки.

Як відомо, раніше Національний банк прогнозував зниження ВВП в 1 кварталі на 15%, у 2 кварталі на 10,2%, в 3 кварталі на 5,7% і зростання на 2% в 4 кварталі.

Державний бюджет на 2015 рік розрахований виходячи з оптимістичного сценарію Кабінету Міністрів розвитку ситуації, що передбачає падіння ВВП на 5,5% при інфляції 26,7%.

Нагадаємо, падіння валового внутрішнього продукту України за підсумками першого кварталу 2015 року порівняно з першим кварталом минулого року становило 17,6%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: ЕП

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності