Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

«Електрон» виготовив перший в Україні електробус

Концерн «Електрон» презентував перший в Україні електробус моделі Е 19101 – ​сучасний екологічний транспорт нового покоління. Новинка вже невдовзі з’явиться на вулицях Львова.

На сьогодні електробуси виготовляють у майже в 20 країнах світу. Львівський виріб на 50% складається з вітчизняних компонентів і приблизно на половину дешевший за імпортних «побратимів». Його вартість – ​9 млн. грн.
До появи на маршруті електробус проходитиме сертифікацію і випробування на дорогах Львова.

Варто додати, що повністю низькопідлоговий 12-тиметровий електробус «Електрон» моделі Е 19101 розрахований для перевезення до 100 пасажирів. Для осіб з обмеженими можливостями передбачено відкидний пандус та місце в салоні, обладнане ременями безпеки. Рідинна система опалення (включаючи автономний обігрівач) та кондиціонери забезпечують оптимальний мікроклімат в салоні в будь-яку погоду. Пневматична підвіска електробуса має функцію «кнілінг» – ​зниження кліренсу електробуса для зручності посадки пасажирів.

Максимальна швидкість електробуса – ​70 км/год, а його пробіг без підзарядки батарей складає понад 200 км.
Серед переваг електробуса «Електрон» перед існуючими видами міського транспорту, зокрема автобусом те, що треба потратити на дизель орієнтовно 2,5 тис. грн, а на електробус – ​250 грн. Це в 10 разів дешевше. Нічого подібного в Україні немає. Також тут слід додати комфорт і низькі витрати на обслуговування та ремонт.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Загалом, в цьому році місто придбає у компанії «Електрон» 1 електробус, 4 тролейбуси, 7 трисекційних трамваїв та 3 автобуси.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності