Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ЄС ускладнив правила в’їзду і видачу віз для Українців

Так звана «практика домашніх завдань» Києву з боку ЄС отримала продовження. Лише виконавши нові вимоги Євросоюзу, Україна зможе розраховувати на введення безвізового режиму з країнами Шенгенської зони.

Першою умовою європейці назвали введення Україною обов’язкових біометричних паспортів.

«Введення біометричних паспортів – це домашнє завдання, яке повинна виконати Україна на шляху до безвізового режиму з ЄС. І хоча це дуже витратна справа, яке передбачає не тільки виготовлення мікрочіпів, але й встановлення «прочитуючої» їх техніки на всіх прикордонних переходах і в міжнародних аеропортах, однак відступати нам нікуди. Ми повинні знайти кошти на це», – зазначила заступник глави Міністерства закордонних справ України Наталія Галібаренко.

Також європейці зобов’язали владу України комплексно реформувати прикордонне відомство, і забезпечити безпеку кордонів. Як Україна буде виконувати ці вимоги, враховуючи ситуацію з новими кордонами т. з. «Новоросії», і відсутність необхідної за стандартами ЄС інфраструктури – невідомо.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами нинішнього президента України Петра Порошенка, всі необхідні ЄС заходи будуть реалізовані аж через 5 років!
Виходячи з цього, в найближчій перспективі українцям навряд чи варто розраховувати на безвізовий режим, який обіцяли представники ЄС виступаючи на київському Майдані.

Цікаво, що новина про відстрочку безвізового режиму вже викликала активні дискусії в українських соцмережах. Українці починають розуміти, що ЄС просто їх обманув і «європейської казки» поки чекати не варто.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності