Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

“Євробляхерам” покарання відтерміновано до Дня Незалежності, 24 серпня

Верховна Рада ухвалила поправки до законодавства, відклавши на три місяці – до 24 серпня – запровадження штрафів за перевищення терміну перебування в Україні авто з іноземною реєстрацією. Власники «євроблях» вимагали відтермінування на півроку.

Відповідний закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України« Про електронні довірчих послуги »(№8371) підтримали 236 народних депутатів. Як пояснила голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, у прийнятих поправках міститься норма про відстрочення набуття чинності закону №2612, що передбачає штрафи, на 90 днів. Тобто накладати штраф за порушення митного режиму, в якому знаходяться авто на іноземній реєстрації, почнуть з 24 серпня.907703

У той час, як парламент розглядав закон, під будівлею Ради власники «евроблях» билися з поліцією.

Нагадаємо, 8 листопада 2018 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект №8487, яким запроваджується нова формула оподаткування раніше ввезених авто з іноземною реєстрацією. Також депутати підтримали в цілому законопроект №8488, яким вводиться обмеження для нерезидентів на ввезення в Україну автомобілів без грошового забезпечення і підвищуються штрафи за порушення митних правил. 23 листопада президент Петро Порошенко підписав ці документи.

Також Кабмін спростив процедуру оформлення, значно прискоривши її. Власники автомобілів на єврономерах зможуть оформити її без проходження сертифікації, зокрема, по екологічним нормам. Тимчасова відміна сертифікації діє до 24 травня 2019 року, тобто до закінчення дії «Тимчасового порядку розмитнення транспортних засобів».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Станом на початок лютого, українці заплатили за розмитнення «євроблях» понад 5 млрд гривень. Водночас Міністерство фінансів вирішило не продовжувати пільгу на розмитнення автомобілів на єврономерах.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності