Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Європейський Суд з прав людини позбавив українського адвоката його повноважень…

Європейський Суд з прав людини прийняв рішення, відповідно до §4(b) Правила 36 Регламенту Суду, позбавити адвоката, Наталію Євгенівну Целовальніченко, можливості представляти інтереси заявників чи надавати їм юридичну допомогу у справах, які подані або будуть подані до Суду. Про це повідомила прес-служба суду.

Суд прийняв таке рішення зв’язку з наданням нею неправдивої інформації та зловживанням правом на звернення до Суду. Зокрема, при поданні деяких заяв до Європейського Суду, Целовальніченко надала документи, які містять очевидні ознаки фальсифікації, тоді як в кількох інших випадках вона подала заяви від імені померлих осіб, не повідомивши Суд про факт їхньої смерті.

З метою уникнення завдання шкоди заявникам, інтереси яких в Європейському Суді представляє Целовальніченко, було вирішено попередити заявників, справи яких знаходяться на розгляді Суду, про прийняте рішення.

Заявники, з якими існує поштовий зв’язок, отримають листа за їхньою останньою відомою адресою. Засобам масової інформації пропонується повідомити про це рішення громадськість з метою доведення його до відома заявників, які мешкають на території, що не обслуговується Укрпоштою, як і будь-кого, хто має намір подати заяву до Європейського Суду з прав людини.

Заявники, інтереси яких представляла Целовальніченко, та чиї заяви не було або ще не було доведено до відома уряду держави-відповідача, можуть у будь-який момент призначити замість неї іншого представника. В разі, якщо вони не призначать нового представника відразу, їм буде надано таку можливість на подальших етапах розгляду справи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Заявники, в чиїх справах Целовальніченко виступала представником, які вже доведено до відома уряду держави-відповідача і в яких участь адвоката є обов’язковою, мають призначити нового представника.

Українському уряду запропоновано проінформувати Національну асоціацію адвокатів України про прийняте рішення та про причини його прийняття.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності