Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

«ФАШИСТИ»? – «ХУ ІЗ ХУ»?

6 - ФАШИСТИ.Часто люди, народжені ще у СРСР, а також і їх нащадки, не зважаючи на їх соціальне становище і кількість дипломів, вражають своєю малограмотністю, називаючи Адольфа Гітлера «фашистом», а гітлерівську Німеччину «фашистською». Хоча більшість з них і чули про союзника і однодумця Гітлера у ІІ-Світовій війні Беніто Муссоліні, вони чомусь вперто відмовляються саме його визнати лідером італійської партії фашистів, а Гітлера – лідером нацистської Націонал-соціалістичної робітничої партії Німеччини, адже тоді б слово «соціалізм» у назві цієї партії кинуло б і пляму на назву самого СРСР і його сучасних «фанатів»…

Ці самі ж люди сьогодні в інформаційній пропагандистській війні проти України постійно називають українських військових та добровольців «фашистами-бандерівцями», знову путаючи усі терміни. Адже регулярні части УПА за всю свою історію так і ніколи не пересікалися з представниками цієї італійської партії.

А ось так званий «народний губернатор» окупованого бойовиками і регулярною російською армією Донецька Павло Губарєв зізнався, що за «ДНР» воює «справжній італійський фашист». Про це Губарєв написав на сторінці у Facebook:
«До нас в ополчення місяць тому прийшов справжній італійський фашист», – написав він. «Знищуючи українських військових, італієць вважає, що воює проти США», – додав Губарєв.

І ще одне цікаве повідомлення надійшло від українських військових з Луганщини, де навколо населеного пункту Щастя ситуація залишається вкрай напруженою. На підступах до міста, які ще кілька днів тому контролювали українські військові, зараз вже розмістилися російські військові та бойовики з важкою технікою.

Позиції під Луганськом, які утримували понад двох місяців наші військові, залишили за день. Лінія фронту зсунулася на 30 кілометрів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До Щастя підрозділи виходили вже з оточення, рятуючи людей та техніку.

6 - ФАШИСТИ.1Останніми позиції під Металістом полишили львівські десантники й айдарівці. Хлопців у дорозі зупинили терористи під українськими прапорами. З підступної пастки на базу не повернувся ніхто.

З окупантами було домовлено про обмін трупами. За тілами загиблих бійців вирушив айдарівський «Камаз». 40 убитих українців бойовики зголосилися віддати за одне тіло, на котрому повно неонацистських або т. з. їхньою термінологією «фашистських» тату. Військові припускають, що цей убитий є дуже важливим для росіян. Поблизу Щастя диверсійні групи щодня підходять до блокпостів і вогнем провокують українських військових на відповідь.

Оголошене владою перемир’я реалізується в тому, що припинила працювати важка артилерія. Обстріли ж легкої зброї не припиняються.

Українські бійці впевнені, що час перемир’я росіяни використовують для того, аби закріпитися на зайнятих позиціях і захиститися від можливого контрнаступу сил АТО.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На передовій всі хочуть миру, але бойовикам віри не ймуть. Айдарівці, львівські десантники та чернігівські танкісти готуються до вирішального бою за місто.

Як днями зізнався уже згаданий лідер бойовиків, у «ДНР» нехтують досягнутою домовленістю про припинення вогню.
«З приводу підписаних в Мінську угод: чого ви всі злякалися якогось папірця, продавленого олігархами? Плювати ми хотіли на цей «мир», – звернувся до своїх Губарєв.

Отож, хто після цього справжній «фашист»? І чи не правий був кумир того самого Адольфа Гітлера «залізний канцлер» Отто фон Бісмарк, коли ще 150 років тому сказав, що будь-яка домовленість з Росією не вартує навіть листа паперу, на йо кому вона написана?..

Тарас Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності