Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Філарет розсилає єпископам запрошення на новий “псевдособор”

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет впевнено прямує до виходу із ПЦУ. Нехтує нещодавньою забороною Синоду ПЦУ використовувати бланки УПЦ КП і значно перевищує свої нинішні повноваження.

Складається враження, що у просторі, де є певна регламентація дій (дотримання загальноприйнятих норм) та виконання зобов’язань, йому дуже не комфортно (ну не заради ж носіння куколя чоловік псує своє реноме). Тому назад – у світ “не визнаних, але й нічим не обмежених можливостей”.

«Запрошую вас взяти участь у помісному соборі Української православної церкви Київського патріархату, який відбудеться у Свято-Володимирському кафедральному патріаршому соборі Києва 20 червня об 11:00», – йдеться у листі, фотокопію якого уже поширюють соцмережами.64320004_2690646690945516_3515394271798624256_n

Довідка:

Першим псевдособором вважається Льві́вський собор 1946 року 8-10 березня 1946 року, скликаний у Львові згідно з планом НКВС СРСР із ліквідації Української греко-католицької церкви, ініціативною групою у складі трьох священиків: Гавриїла Костельника, Михайла Мельника, Антонія Пельвецького як представників трьох єпархій Галицької митрополії: Львівської, Перемиської і Станиславівської, не визнаний Ватиканом. Оскільки жодного єпископа УГКЦ на цьому соборі не було, завдяки чому, згідно з канонічним правом, Львівський «собор» був лише неканонічним зібранням. Саме тому як УГКЦ, так і вся католицька церква, вважають це зібрання псевдособором.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

collage-psevdosobor

ФОТО: Інформаційний ресурс УГКЦ, Псевдособор, 1946

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності