Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Франківськ отримає свого «Шептицького» швидше Львова

Допоки одіозний мер Львова Андрій Садовий полемізує чи стояти у старовинному «Лємбергу» пам’ятнику митрополиту Андрею Шептицькому, чию 150-річницю з дня народження відзначатимуть в Україні цього року, на минулому тижні в Івано-Франківській ОДА провели засідання оргкомітету щодо підготовки до проведення 25 серпня ц. р. Патріаршого Собору УГКЦ в обласному центрі Прикарпаття.

Як зауважив голова ОДА Олег Гончарук, на цей рік випало відзначення двох важливих подій – Патріарший собор і така річниця Шептицького. Тож область має показати себе з найкращої сторони і не осоромитись перед цілим світом. Відповідно, потрібно відремонтувати дороги наскільки дозволяє фінансування.

«Це дуже визначна подія, адже раніше її ніколи в нас не було. Синод рахує, що Івано-Франківщина готова прийняти таку визначну подію. Якщо ми разом підготуємось, то все буде добре. І при будь-якій погоді Синод на Прикарпатті відбудеться. Але окрім загальної програми, у людей може виявитись вільна хвилинка, тож вони могли б побачити нашу культуру, наші традиції, пам’ятки архітектури та храми. Якщо сподобається, то вони можуть приїхати ще не раз. А все, що буде зроблено в рамках підготовки залишиться Івано-Франківську – дороги, пам’ятник», – підкреслив митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин.

Загалом літом очікується прибуття до Івано-Франківська понад 350 делегатів з різних країн. Собор розпочнеться 25 серпня. Але генеральний секретар першої сесії Патріаршого Собору повідомляє, що делегати будуть прибувати вже з 21 серпня. Вже є зареєстровано 94 делегати.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначимо, що ще до Євромайдану Івано-Франківська облрада прийняла програму щодо співпраці з церквою. Згідно з якою, з обласного бюджету можуть виділятися коштів на заходи релігійного характеру.

А міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус підсумував, що приймати Патріарший собор – це величезна відповідальність та, водночас, велика честь для Івано-Франківська.

«Тож треба зробити все, щоб згодом Блаженніший Святослав, на підсумковій прес-конференції, сказав, що це найкращий собор на якому він бував. Зі свого боку хочу запевнити, що встановлення пам’ятника Андрею Шептицькому на однойменному майдані має бути завершене вже у липні ц. р.. А вже урочисте відкриття буде проведено під час Патріаршого Собору», – повідомив мер міста.

Підготував Тарас Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності