Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

ФСБ причетне до вибуху на львівському меморіалі “Польських орлят”

Голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що співробітники спецслужби затримали двох осіб, які підірвали польський військовий «Меморіал львівських орлят» на Личаківському цвинтарі. 

Зокрема, за його словами, ключовий акцент кремлівські куратори роблять на інспірування міжетнічних конфліктів та дестабілізації ситуації в окремих областях країни.

«Нещодавно ми викрили організоване угруповання, яке, за вказівкою з РФ, здійснило акти вандалізму щодо об’єктів національно-культурної спадщини національних меншин у різних регіонах України», – зазначив Грицак.

У цьому зв’язку сказано, що днями співробітники СБУ затримали двох виконавців підриву польського «Меморіалу Орлят» на Личаківському кладовищі у Львові, які також начебто підпалили польський туристичний автобус.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«За наявною інформацією, фінансування терактів здійснювалося оточенням втікача – екс-президента під кураторством російських спецслужб», – заявив голова СБУ.

За його словами, російські спецслужби не залишають спроб розхитати ситуацію.

Нагадаємо, що ввечері 13 березня на Личаківському цвинтарі у Львові, неподалік польського поховання «Меморіал львівських орлят» стався вибух. За попередніми даними поліції, вибухнула граната РГД-5. Внаслідок вибуху утворилася вирва діаметром 20 см, постраждалих не було, споруди меморіалу ушкоджень не зазнали.

Також 1 квітня у деяких ЗМІ та соцмережах з’явилася фейкова інформація про те, що вночі поблизу Стрийського автовокзалу у Львові невідомі особи нібито підпалили польський автобус та обклеїли його червоно-чорними листівками.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності