Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Google винайшов липучку для захисту пішоходів на дорогах

Компанія Google створила інноваційну систему для захисту пішоходів і велосипедистів при зіткненні з автомобілем. Вона вже отримала патент на свою розробку в США. Потерпілий буде прилипати до капоту при ударі. На капот автомобіля будуть наносити клейку речовину і шар захисного покриття. При зіткненні воно буде легко руйнуватися. В інший же час така «шкаралупа» не допустить, щоб до капоту приклеювався сміття або комахи під час руху.

«Такі механізми безпеки можуть стати непотрібними, завдяки розвитку технологій, що дозволяють уникати аварій, але в даний час бажано, щоб автомобілі оснащувалися такими системами безпеки для пішоходів», — наголошується в патенті Google.

«Липучка» захищатиме пішоходів і велосипедистів від повторних ударів. Часто після зіткнення людина вилітає спершу на дах автомобіля, а потім на дорогу або автомобіль, який їхав позаду.

Першу заявку на патент свого винаходу Google подавав в 2014 році. Тоді компанія її розглядала як тимчасовий захід, який повинен був уберегти пішоходів від зіткнень з автомобілями, поки самі авто не стануть «розумними».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ребекка Томпсон з Американського фізичного товариства наголошує, що у системи є і недоліки. Пішохід може прилипнути до капоту і перекриє огляд водієві й він не зможе від’їхати в безпечне місце. Крім того, руки або ноги постраждалого може затягнути під автомобіль, що призведе до нових травм.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності