Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Google запатентувала розумну лінзу, інтегруються в око людини

Компанія Google заповнила патентну заявку, в якій описується спосіб корекції зору без необхідності носіння контактних лінз або окулярів. Але для цього необхідно буде виконати операцію і носити в оці електронний пристрій.Отже, для корекції зору пацієнту необхідно буде піддатися хірургічній операції, під час якої видаляється кришталик, а його капсула заповнюється спеціальним рідким полімером в якому розташовані необхідні електронні компоненти. Це речовина з часом застигає і фіксує внутрішню електронну лінзу в капсулі кришталика.

Електронна частина включає в себе мініатюрні сенсори, батарея, сховище даних і антена. Також в наявності є лінза із змінною кривизною. У патенті наголошується, що сенсори зможуть вловлювати намір користувача сфокусувати погляд на близьких чи віддалених предметах і відповідним чином змінювати параметри лінзи, щоб забезпечувати чітке зображення на сітківці. Підзарядку батареї планується здійснювати бездротовим шляхом. Аналогічно через радіохвилі можна вносити зміни в прошивку пристрою.

Зазначимо, це не перший патент Google, пов’язаний з поліпшенням функцій очей людини. Раніше була запатентована розумна контактна лінза, здатна вимірювати рівень глюкози.

Джерело

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності