Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Гектари лісу вирубано у нацпарку “Гуцульщина”, – правда, за яку намагалися засудити газету “За лаштунками”

Чергова перевірка в Національному природному парку “Гуцульщина”. Дерев там вирубали на кількох гектарах. Слідчі відразу декількох відомств рахували пеньки та досліджували документи.Фото-адмінкорпусу

Потрапити на вирубки екоінспектори намагаються вдруге. Першого разу, в серпні, їх не пустили. Працівники Кутського лісгоспу разом із місцевими селянами заблокували в лісі й перевірки провести не дали.

На в’їзді інспекторів знову зустрічають лісники й селяни. Та працівники ДБР звертаються до посадовців лісгоспу.

АКТУАЛЬНОКерівників Карпатського природного парку та НП «Гуцульщина» люструватимуть

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До правоохоронців працівники національного парку звернулися ще торік, каже директор, через незаконні вирубування, які на їхній території проводили працівники Кутського лісгоспу. Збитків наробили на понад мільйон гривень.

Скільки триватиме слідство – поки що сказати складно. Тим часом, екоінспектори вже оприлюднили попередні результати перевірки: стверджують – лісгосп вирубує дерева незаконно.

Зазначимо, що коли вперше про системну вирубку і розкрадання лісу в нацпарку “Гуцульщина” написала наша газета “За лаштунками” літом 2013 року, керівництво парку “Гуцульщина” подало на редакцію до суду “за образу”. Цікаво, що Косівський райсуд тоді став на бік розкрадачів заповідника, і тільки в Апеляційному суді Івано-Франківської області  газеті “За лаштунками” вдалося відстояти своє право на “свободу слова”.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИКому потрібна пістинська земля -2

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Деталі в сюжеті Подробиць.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності