Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Гендовіреність на авто –  відтепепер до…

Якщо ви раніше продали свій автомобіль, але при цьому погодилися написати так звану «генеральну» довіреність замість зняття з обліку у МРЕВ ДАІ, вам дуже … не повезло. Вся справа у новому законі, який Верховна Рада України щойно прийняла. Отже, трохи подробиць…

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» вводить фото та відео фіксацію порушень Правил дорожнього руху. Хіба такого ще не було? Звичайно, що було! Але зараз є новинка: «листи щастя» власникам, тобто листи з зафіксованим порушенням разом із вказаним штрафом отримуватимуть саме ті люди, на кого транспортний засіб фактично зареєстрований.

Отже, якщо ви видали генеральну довіреність якомусь дядькові (чи тітці), то фактичним власником авто є саме ви, а не той дядько (тітка), які мають вашу довіреність. Скажемо, такий дядько чи тітка не пропустить пішохода на «зебрі», а фотокамера чи відеокамера зафіксує порушення, лист із ДАІ прийде саме вам, а не дядькові. Ось в чому новизна закону. Хтось зможе їздити як захоче (або як знає), а вам прийдеться пояснювати у ДАІ, чому ви не хочете платити за когось.

Щоб цього не сталося

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якщо ви продали свій автомобіль, але при цьому погодилися дати генеральну довіреність, вам необхідно звернутися у МРЕВ і вияснити, по-перше, чи на вас ще «висить» та автівка. Якщо так, то краще попередити людину – нового власника – про ваше бажання зняти авто з обліку. Так буде чесно.

Якщо ж ви не зберегли контактів, тоді справи складніші: потрібно писати заяву у МРЕВ про зняття авто з обліку. Це забезпечить вас спокійним сном, адже платити можливі штрафи за авто, яке більше не є вашим, ви вже не будете. Однак, є ще й інша сторона «медалі» – дядько чи тітка, які купили ваш автомобіль будуть зупинені на першому посту ДАІ, а авто буде взято на штраф майданчик.

Справжня новинка закону

Щоб уникнути вищезгаданого негарного сценарію, Верховна Рада через новий закон зобов’язала Кабінет міністрів у місячний термін з моменту вступу закону в силу оповістити всіх власників транспортних засобів про те, які ТС зареєстровані за ними. Хоча у це слабо віриться, адже технічні можливості МРЕВ, м’яко кажучи, обмежені. Краще самим до них навідатися і все вияснити.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прийміть до уваги.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності