Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Геннадія Москаля Угорщина нагородила орденом… “за військові і державні заслуги”

Ексголові Закарпатської ОДА Геннадію Москалю вручили орден “За заслуги” – вищу державну нагороду спочатку Угорського королівства в 1922-1944 роках, а  з 1991 року – Угорської Республіки, Угорщини.1-94

Ця нагорода вручається за військові і державні заслуги перед Угорською державою.2-65

Орден був заснований 14 червня 1922 року регентом Угорського королівства, адміралом Міклошем Горті.

Як видно зі світлини, нагороду вручив особисто Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто.

В Угорщині вважають, що протягом перебування на посаді голови Закарпатської ОДА Геннадій Москаль був лобістом інтересів Угорщини на українському Закарпатті.

Кандидатуру колишнього “губернатора” Закарпаття Геннадія Москаля на державну нагороду Угорщини за його діяльність “в інтересах розвитку відносин між двома країнами і збереження прав закарпатської угорської громади” висунув міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На цю подію відреагував народний депутат Віктор Балога, який зазначив, що “нарешті нагорода знайшла свого героя, і ми тепер знаємо, на яку державу в останні роки працював пан Москаль“.

Цікаво, чи ми колись дізнаємося, які такі заслуги має Геннадій Геннадійович перед Угорською республікою. І чи не підпадають вони під якусь статтю Кримінального кодексу України.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності