Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Генпрокурор вимагає зняти недоторканість з депутата від партії Порошенка – Дубневича

Голова Генеральної прокуратури Руслан Рябошапка направив до Верховної Ради подання з метою отримати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від партії «Європейська солідарність» Ярослава Дубневича._109269597_807492

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, у НАБУ є необхідна доказова база для оголошення Дубневичу підозри в незаконному привласненні і розтраті державного майна. Слідство заявляє, що діяння нардепа завдали збитків держбюджету в розмірі 93,277 млн. грн.

За даними слідчих, будучи нардепом і займаючи пост керівника комітету ВР з питань транспорту, Ярослав Дубневич знав доходи компанії «Укрзалізниця» і потреби при держзакупівлях і впливав на її керівників. Генпрокуратура повідомляє, що підозрюваний з групою спільників після вивчення ціноутворення і попиту на ринку стрілочних переводів заволодів грошима Філії «Центр забезпечення виробництва» «Укрзалізниці». Гроші від угоди отримали юридичні особи, які перебували під контролем Дубневича. При цьому наголошується, що депутат неодноразово користувався своїм службовим становищем в інтересах людей, з якими він був пов’язаний.

Якщо депутати знімуть недоторканність з Дубневича, він буде притягнутий до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала у другому читанні і в цілому законопроект про скасування недоторканності народних депутатів. Недоторканність буде скасована з 1 січня 2020 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше було названо умову зняття Радою депутатської недоторканості.

Нардеп від «Народного фронту» Леонід Ємець заявив, що зняти недоторканість минулий склад нардепів не міг у принципі, оскільки процедура внесення змін до Конституції потребує голосування на двох сесіях парламенту.

Раніше президент Володимир Зеленський перерахував рішення, які закликав ухвалити парламент, але той їх провалив – змінити систему парламентських виборів, зняти недоторканість, відправити у відставку міністрів та силовиків, відновити відповідальність за незаконне збагачення. Президент подякував Раді за роботу, якою вона підтвердила, що розпуск парламенту був правильним рішенням.

11 вересня Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України», тобто про скасування депутатської недоторканності з 2020 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності