Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Генпрокурором ЄС стала екс-глава румунського антикорупційного агентства

Конференція президентів в Європейському парламенті затвердила призначення колишньої голови румунського антикорупційного агентства Лаури Кодруци Кевеші на посаду голови Прокуратури Європейського союзу.11-6b86b36a341bd65742142817d4cd6390

Конференція, де якої входять президент Європарламенту Давід Сассолі й лідери політичних груп, ухвалила таке рішення 16 жовтня.

Після затвердження Лаура Кодруца Кевеші може починати свою роботу в рамках семирічного мандату на чолі нової прокуратури ЄС (EPPO).

Перед цим рішенням, у вересні було досягнуто угоди між переговорниками Європарламенту та Європейської ради щодо нового головного європейського прокурора.

Європейська рада підтримала угоду раніше цього тижня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Бухарест раніше виступав проти призначення Кевеші прокурором ЄС.

Наразі 22 країни-члени ЄС приєдналися до EPPO.

Європейська прокуратура, як очікують, має почати працювати в повному обсязі з 2020 року. Цей незалежний орган буде відповідати за розслідування і притягнення до відповідальності за злочини проти бюджету Євросоюзу, шахрайства, корупції і транскордонні порушення, пов’язані з податком на додану вартість, на суми понад 10 мільйонів євро.

Центральний апарат нового органу має працювати в Люксембурзі у складі головного прокурора і колегії прокурорів-представників усіх країн-учасниць, а повсякденні розслідування будуть вести в цих країнах уповноважені прокурори.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До минулого року Кевеші очолювала Національне антикорупційне управління Румунії, що є серед країн ЄС однією з найбільш корумпованих. На цій посаді вона заслужила найвищої похвали в міжнародних антикорупційних колах – проте уряд ініціював її відставку, звинувативши в перевищенні повноважень. Звільнення Кевеші викликало протести в країні.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності