Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Генсек НАТО закликає до поліпшення відносин із Росією

Глава Aльянсу Єнс Столтенберг виступає за необхідність переговорів з Москвою щодо контролю над озброєннями. 

Ми повинні вести діалог з Росією, щоб змінити на краще наші відносини“, – заявив глава Альянсу в неділю, 1 грудня, в інтерв’ю німецькій телекомпанії ARD, пише DW.5067541

За словами Столтенберга, РФ є і залишиться в майбутньому найбільшим сусідом НАТО. “Ми виступаємо за переговори з Росією про контроль над озброєннями”, – додав він. Підхід НАТО у відносинах з Москвою полягає в “залякуванні і діалозі”, і Німеччина завжди була “сильним прихильником цього підходу”, заявив генсек НАТО.

Між тим держдепартамент США привітав зі вступом на посади 1 грудня нових керівників Євросоюзу і заявив про готовність до співпраці з ними, у тому числі по протистоянню загроз з боку Росії, Китаю та Ірану. Ця співпраця “включає в себе зміцнення торговельних відносин, енергетичної безпеки Європи і протистояння спільним викликам нашої безпеки і демократичних цінностей, в тому числі загрозам, створюваним Росією, компартією Китаю й Іраном”, йдеться в повідомленні на офіційному сайті Державного департаменту.

Сполучені Штати і Євросоюз, наголошується далі у повідомленні, “є силою добра в світі”, і Вашингтон розраховує на “подальше зміцнення дружби і активізацію трансатлантичного партнерства з метою забезпечення мирного і успішного майбутнього для наших громадян”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності