Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Геращенко вимагає кримінальної справи по Зеленському, а Ткаченко обіцяє Порошеку судовий позов

Генеральний директор 1+1 Media Олександр Ткаченко заявив, що телеканал подасть до суду на президента України Петра Порошенка після його неочікуваного приїзду до ефіру програми “Право на владу”. А віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко звернулася до Міністерства внутрішніх справ з вимогою відкрити кримінальну справу на авторів, сценаристів та виконавця головної ролі серіалу “Слуга народу” через епізоди, де розстрілюється парламент і відбувається похорон президента.

Нагадаємо, вчора, 11 квітня президент України Петро Порошенко несподівано з’явився в ефірі ток-шоу “Право на владу” на телеканалі “1+1”. Після привітального слова чинний глава української держави одразу перейшов до справи – він викликав на дебати у студії свого опонента, кандидата Володимира Зеленського.

За словами гендиректора 1+1 Media Олександра Ткаченка, на програму кандидатів у президенти не запрошували, однак Петро Порошенко вирішив сам приїхати на ефір… Він також підкреслив, що позов стосуватиметься і колишніх звинувачень від Порошенка на адресу телеканалу “1+1”.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В свою чергу:

Мені дуже прикро, що немає сьогодні тут міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, тому що деякі колеги його вже канонізували і сказали, що він у нас майже є гарант Конституції“, –  заявила Геращенко під час години запитань до уряду, звертаючись до очільника МВС Арсена Авакова, який був відсутнім у Раді.

За її словами,  вона вітає рішення відкрити кримінальну справу за ролик в інтернеті, де кандидата у президенти Володимира Зеленського збиває фура, оскільки вважає, що треба боротися з мовою ворожнечі.

Але зараз хочу, щоб моє запитання сприймалося, як депутатське звернення. Чи буде сьогодні, так само дзеркально, заведена кримінальна справа проти авторів, сценаристів фільму “Слуга народу” і виконавців головної ролі, у якій розстрілюється парламент, а потім є  похорони президента“, – сказала віце-спікер.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Я хочу нагадати, що наша колєжанка пані Савченко, за такі думки тільки, утримується у слідчому ізоляторі. І друге питання, чи означає це, що тепер за кожен пост в інтернеті буде заводитися кримінальна справа?“, – запитала вона і наголосила – “Прошу це сприймати як депутатський запит і хочу отримати сьогодні таку кримінальну справу“.

Раніше у Верховній Раді зі схожим запитанням звертався до Авакова і нардеп від “Блоку Петра Порошенка” Олексій Гончаренко.

Замість Авакова депутатам відповів його заступник Вадим Троян.

За його словами, головне завдання поліції – це профілактика злочинності і попередження злочину.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Ви можете також подати нам звернення, і я думаю, що Нацполіція у законний термін надасть обгрунтовану відповідь”, – сказав він.

Троян також зазначив, що за період виборчої кампанії з 1 січня цього року правоохоронні органи зареєстрували понад 7,5 тисяч справ щодо порушення виборчого законодавства, частина з яких уже направлені до суду.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності