Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Глава НБУ поскаржилася, що її будинок закидали фарбою та яйцями

Цей інцидент вона вважає елементом тиску на неї через нову політику регулятора.

Невідомі в ніч на понеділок закидали фарбою та яйцями будинок голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої.

Про це заявила сама Гонтарєва в ході круглого столу.

“Те, що це буде величезний потік необґрунтованих звинувачень, я не очікувала. Сьогодні в 5 ранку мій будинок атакували 15 осіб. Вони атакували його великими лотками яєць і пакетами з фарбою”, – заявила Гонтарєва.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Голова НБУ пов’язує цей інцидент з тиском, який чиниться на неї з огляду на те, що Нацбанк, за її словами, “наступив на хвіст банкам, які займаються незаконними операціями та відмиванням грошей, олігархічним кланам, які більше не можуть отримувати ресурси в НБУ без адекватних застав і капіталізації”.

Крім того, Гонтарєва поскаржилася, що в структурі Нацбанку також є велика кількість людей, які чинять опір обраного курсу.

Нагадаємо, що на тлі карколомного зростання курсу долара до гривні НБУ ввів ряд жорстких обмежень. Зокрема, постановою від 22 вересня 2014 року № 591 він обмежив продаж валюти в одні руки сумою 3 тисяч гривень в добу. Крім того, з 4 жовтня аналогічна заборона торкнеться і баківських металів.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності