Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Главу Міноборони Степана Полторака звільнено, – Президент

Президент Петро Порошенко звільнив главу Міноборони Степана Полторака з військової служби.

Про це Порошенко повідомив 13 жовтня під час виступу на урочистих заходах вшанування військових України.

Глава держави повідомив також, що Полторак продовжить здійснювати керівництво Міноборони у статусі цивільного міністра.

Як заявив президент, “звільнення з військової служби не є покаранням чи свідченням недоліків у роботі“. 43582740_10212334837070897_9101605981686595584_o

Відповідно до вимог закону про нацбезпеку, з 1 січня  2019 року посаду міністра оборони України має посідати цивільна особа. Виходячи з цього, Степан Полторак подав відповідний рапорт, і я його прийняв“, – зазначив Порошенко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він додав, що закон узгоджено з партнерами України по НАТО і така процедура передбачена, одже “рішення цілком відповідає духу і букві закону”.

“Цінуючи визначальний внесок Полторака у відродження ЗСУ і Нацгвардії України, я прийняв рішення, щоб він продовжив керівництво оборонним відомством… На вас залишається уся повнота відповідальності за рівень обороноздатності нашої держави”,  – зазначив Порошенко.

Також глава держави вручив Полтораку орден Богдана Хмельницького I ступеня.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності