Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Гончарук обіцяє, що витрати на комуналку не перевищуватимуть 15% сімейного бюджету

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук назвав метою свого Кабміну зниження витрат українців на комунальні послуги до 15% сімейного бюджету. Підключити для досягнення цього очільник уряду хоче і термомодернізацію житлових будинків.

«Найефективніший спосіб знизити вартість на тепло в платіжці – підвищити енергоефективність будівель. У платіжці дві складові – ціна тепла й обсяг споживання. Суттєво зменшити споживання можна коштом енергоефективних заходів. Економія від 25% до 60% тепла — веде до зменшення суми у платіжці», – написав Гончарук на своїй сторінці у Facebook.

З його слів, у 2020 році «на повну потужність» запрацює Фонд енергоефективності за новим принципом: «згори-донизу».

«До урядової ініціативи термомодернізувати якомога більше багатоквартирних будинків у цьому році вже долучились представники 31 міст з 18 областей України. Мета уряду – зробити так, щоб витрати людей на комунальні послуги були не більше 15% сімейного бюджету».

Нагадаємо, наприкінці грудня уряд підтримав постанову, яка дозволить місцевій владі перерахувати суми у квитанціях за опалення та гарячу воду. Прем’єр Олексій Гончарук закликав усіх представників влади на місцях активно долучатися до процесу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З Нового року українці отримуватимуть по дві платіжки за газ — одну за спожите блакитне паливо, а іншу — за послугу з його доставки.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що теплопостачальники здійснили перерахунок за послуги централізованого опалення та гарячої води у 124 містах України. Суми у квитанціях зменшились на 30%.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності