Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ХОРВАТИ ПРОТИ ОДНОСТАТЕВИХ ШЛЮБІВ, А НЕ НАСИЛЬСТВА НАД ЖІНКАМИ

“Тисячі хорватів вийшли на вулиці Загреба, щоб висловити незгоду з європейською угодою, направленою головним чином на захист прав жінок, стверджуючи, що вона загрожує традиційним цінностям”, –  так новину подає BBC.

Але, насправді, учасники акції, нащадки білих хорватів, не згодні з тим, що Стамбульська конвенція легітимізує одностатеві шлюби і надає більше прав трансгендерам. У той же час хорвати підтримали боротьбу проти насильства над жінками та домашнього насильства.

Активісти, які борються за права жінок, провели також свою демонстрацію.

Вони наголошують, що за даними опитувань, дві третини хорватів підтримують ратифікацію Стамбульської конвенції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше хорватський уряд закликав парламент ратифікувати Стамбульську конвенцію про запобігання та боротьбу з насильством щодо жінок, попри опозицію всередині керівної партії, серед консервативних груп та місцевої католицької церкви.

Нагадаємо, депутати Європарламенту закликали 11 держав-членів ЄС, які не ратифікували Стамбульську конвенцію про запобігання та боротьбу з насильством щодо жінок, ухвалити цей документ.

Як відомо, у лютому Словаччина виступила проти ратифікації Стамбульської конвенції, оскільки вважає, що вона суперечить конституційному визначенню шлюбу в країні як гетеросексуального союзу. Раніше подібне рішення озвучила Болгарія.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності