Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Громадські слухання про приєднання до Івано-Франківська 22 навколишніх сіл проведуть на Водохреща

В Івано-Франківську, 19 січня, на Водохреща, о 15 год. в СШ №25 міська влада має намір провести громадське слухання щодо приєднання до міста 22 (за іншими даними 24) навколишніх населених пунктів, якы адміністративно відносяться до Тисменицького району області і становлять 50% його складової. Райцентр Тисменицю теж планують приєднати до обласного центру.

Відповідне рішення про слухання підписав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

На офіційному сайті Івано-Франківської міської ради оголошення про громадські слухання поки нема.

Підозрілим та обурливим в даній ситуації є те, що громадськість міста широко не поінформована про т.зв. “громадські” слухання, які мають намір провести на саме Водохреща, коли більшість громади буде зайнята святкуванням цього великого релігійного свята, а тому апріорі не зможе взяти участі у “слуханнях”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Окрім цього насторожує й те, що провести найважливіші слухання десятиліття мають намір не в приміщенні міської ради чи якоїсь комунальної установи в центрі міста, куди б усім зацікавленим громадянам було б зручно добиратися, а на міській периферії, у виборчому окрузі секретаря міської ради свободівки Оксани Савчук, а саме в СШ №25, директором якої вона колись ледь не стала… До слова, уродженцем та мешканцем цього мікрорайону є екс-заступник керівника  виконавчого апарату Тисменицької районної ради, а нині депутата облради та голова обласної організації ВО “Свобода” Михайло Королик.37232368_1878272668862473_3561817074357501952_o

ФОТО: свободівці Р. Марцінків та М. Королик з міським головою Тисмениці С. Свораком, 2018

Питання, хто братиме участь в “громадських” слуханнях, мабуть,  буде риторичним.

Можна багато говорити про переваги, які від такого приєднання отримає міська верхівка. Та що від цього реально отримають громади міста та сіл?

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності