Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ГРОМАДСЬКІСТЬ СКАРЖИТЬСЯ НА КЕРІВНИКА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОГО УОЗ

Громадська рада при Івано-Франківській міській раді, а саме один із її профільних комітетів звернувся до органів прокуратури та заступника міського голови зі скаргою на ігнорування керівником Управління охорони здоров’я міської ради Марією Бойко громадськості міста в особі інститутів громадянського суспільства (ІГС), які в складі Громадської ради покликані представляти цю громадськість, а також чинне законодавство України.

Про це повідомляє сайт  http://pkgr-uoz.if.ua та додає інформативну світлину.

Так ще 23 жовтня минулого 2017 року, згідно Типового положення, затвердженого Постановою Кабінету міністрів України №996 «Про громадські ради», якими у своїй діяльності керується Громадська рада при Івано-Франківській міській раді, було одноголосно прийнято рішення про створення Громадською радою при Управлінні охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради профільного комітету, названого Постійною комісією ради при цьому управлінні. Про що негайно  було проінформовано в письмовій формі керівника даного Управління Марію Бойко.

До складу даної Постійної комісії увійшли п’ятеро діючих учасників Громадської ради, чиї організації входять до складу 35 ІГС, представлених згідно закону у даній раді. До слова, всі, хто увійшов до комісії, є колишніми або діючими медиками діяльність організацій котрих також є пов’язаною в тій чи іншій мірі із медициною.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Так ось, представники Громадської ради скаржаться, що керівник управління Марія Бойко, посилаючись на свою неймовірну зайнятість, всіляко уникає зустрічатися з ними, а тим більше брати участь у засіданнях їхньої Комісії, на котрій вона досі спромоглася побувати аж один раз, 8 грудня 2017 р., так би мовити на установчих зборах. А сьогодні вже минув перший квартал нового 2018 року!

Враховуючи, що сам міський голова, його секретар, заступники, керівники інших управлінь та департаментів міської ради знаходять час, щоб взяти участь в засіданнях Громадської ради та її комітетів, дуже тяжко повірити у таку завантаженість Марії Андріївни. Хоча, все ж у разі такої завантаженості, коли навіть ніколи відповісти на телефонний дзвінок, начальник Управління охорони здоров’я могла б замість себе делегувати на збори Комісії свого заступника чи когось з інших своїх працівників, але цього не відбувається.

В результаті між громадськістю та Управлінням відсутній будь-який нормальний зв’язок, адже основним завданням будь-якої громадської ради та комітетів при цих радах є забезпечення взаємозв’язку між установами та громадськістю, відповідно полегшення їх взаємодії, а також здійснення контролю від імені громадськості над даними установами так, щоб не перешкоджати їхній роботі.

Так в Комісії наводять приклад: замість того, щоб інформувати громадськість про епідемічний стан в місті в осінньо-зимовий період, вжитих відносно цього Управлінням заходів, пропозицій до громади щодо взаємодії з нею для спільного подолання цих чи інших проблем, які б можна було висвітлювати через Постійну комісію громадської ради і створений нею навмисно для цього інтернет-сайт, керівник Управління героїчно проігнорувала всі звернення до неї про участь у зборах і т. ін.. Хоча в цей же час, мабуть, спільними зусиллями проблеми можна було б швидше подолати, а головне летальних без наслідків?..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«В наших особах Марія Бойко образила не нас, не Громадську раду», – коментують представники Постійної комісії, – «в першу чергу вона образила ту громадськість, яку ми разом представляємо. Громадськість, яка спільно з мером створила це управління і довірила їй ним керувати від імені цієї громадськості та захищати її інтереси, а Марія Андріївна цю довіру громадськості ігнорує і підриває».

«Нагадаємо, що  така співпраця з громадськими радами є обов’язковою і передбаченою не тільки положенням та постановою КМУ, але й профільними міністерствами, що є нормативними актами за невиконання котрих, як і законів, передбачається адміністративна та кримінальна відповідальність, не зважаючи на партійні приналежності суб’єктів. Тому, якщо прокуратура через реформу не матиме важелів впливу на керівника Управління, ми змушені будемо звертатися до судових органів та виносити питання на сесію міської ради. А поки, щоб нам прийняти рішення з цього приводу, запросимо пані Бойко для пояснень на наступні Загальні збори Громадської ради при Івано-Франківській міській раді», – кажуть у Постійній комісії.

                Нагадаємо, що Управління охорони здоров’я при Івано-Франківській міській раді вперше створене у квітні 2017 р., відтоді його очолює М.А. Бойко. Досі найпомітнішими в діяльності даного управління були заміна головного лікаря міського пренатального центру та призначення нового головного лікаря дитячої міської лікарні.

Спілкувався Остап Сливка

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності