Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

І ПАПА ТУДИ Ж?

Папа Римський Франциск не згадав про Україну у своєму виступі в Європарламенті, але говорив про важливість гідності як європейської цінності.

Його виступ у пленарній залі Європейського парламенту відбувся під час візиту понтифіка до Страсбурга 25 листопада.
«Про яку гідність можна говорити без справжньої свободи слова, в ситуації, якщо не діє міжнародне право і не дотримується верховенство права, коли немає можливості зупинити тиранію», – поставив він риторичне запитання до залу.

«Просування прав людини лишається в центрі самого Європейського союзу і в центрі стосунків ЄС з іншими країнами», – зазначив понтифік.

Водночас у своїй 40-хвилинній промові папа Франциск жодного разу не назвав Україну, хоча частина його виступу була присвячена зовнішній політиці ЄС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зокрема, він говорив «про країни, які хочуть вступити в ЄС в майбутньому». «Я перш за все кажу про Балкани, для яких членство в ЄС – це омріяне майбутнє», – зазначив він

«Також йдеться про сусідів ЄС, середземноморські країни», – додав Франциск, підкресливши, що ці держави мають пройти тривалий шлях демократичних перетворень.

Зачепив він також питання збільшення міграційного потоку до ЄС, висловивши певність, що боротися з ним потрібно не шляхом обмежень, а шляхом допомоги тим країнам, з яких прибувають мігранти. «Треба боротися з причиною, а не наслідком міграції», – підкреслив він.

Виступ понтифіка кілька разів переривали аплодисментами, після його завершення депутати ЄП аплодували довше хвилини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

о. Яків Обрізман

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності