Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

І знову чергова опозиція кричить: «За Україну!»

1825_upload7Здавалося б скільки ще потрібно партій Україні, коли вона сьогодні не може собі ради з тими 186-ма, що уже є? Не так давно одіозний мер Львова Андрій Садовий зареєстрував партію «Самопоміч», не менш одіозний мер Калуша Ігор Насалик нібито знову вкотре реанімує «Українську партію», а сьогодні у Мінюсті прохо­дить реєстрацію ще одна партія «Громада і закон» та ще невідома кількість інших невідомо кому і навіщо потрібних політичних партій.

Тому й не дивно, що 16 листопада Івано-Франківськ відвідав один з героїв Помаранчевої революції В’ячеслав Кириленко. Як з’ясувалося, у цей день в столиці Прикарпаття відбулася конференція Івано-Франківської обласної організації партії «За Україну!», яку він створив після виходу з «Нашої України» і яку він сьогодні очолює.
Окрім Кириленка, участь у конференції взяв і голова Тернопільської обласної організації партії, народний депутат України Іван Стойко.
1825_upload6Метою політиків було заявити, що партія «За Україну!» активізовує свою діяльність. Хоча як згодом прокоментували цю подію декотрі особи, що були присутні під час цього дійства і попросили не розголошувати їхні імена: «Зібралися, щоб вчергове розколоти і без того розколену «опозицію» і вірвати свій шмат пирога напередодні президенських виборів 2015 року»…
Мабуть, вони у чомусь-таки мають рацію, але судити про це залишимо читачам.
А ось, як цю подію прокоментував сам В’ячеслав Кириленко: «Наше головне завдання – створити єдиний фронт опозиційної боротьби з теперішньою антиукраїнською владою».
Також лідер партії «За Україну!» підкреслив, що, попри спільність боротьби з діючим режимом, «За Україну!» має певну відмінність від інших опозиційних партій.
«Партія «За Україну!» на перше місце ставить українські цінності, питання національної ідентичності. Ми прямо говоримо про необхідність визнання УПА, про Єдину Помісну Православну Церкву. Ми прямо пишемо про необхідність вступу до НАТО, про що є своєрідне табу навіть в опозиції. Ми прямо пишемо про першочергову потребу захисту української мови, а не ховаємо голову в пісок», – сказав В’ячеслав Кириленко.
Учасники конференції обрали делегатів на грудневий з’їзд партії та внесли зміни до керівних органів обласної організації партії «За Україну!».

Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності