Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Янукович показав Путіну, що той в Україні «просто ніхто»

1D5B8B30-D67E-4AF2-B3DB-AED6676F2AED_mw1024_n_sКожен з читачів «ЗЛ» неодноразово був свідком чужих розмов у громадському транспорті, на роботі чи на власній (сусідській) кухні за чаркою оковитої, де лунали розмови, що в Білорусії хоч і «терор», але і пора в нас щось подібне робити, бо народу вривається терпіння. І ось чи то «глас Божий» чи то Віктор Янукович напередодні підписання угод у Вільнюсі та президенських виборів у 2015 році, чи то змучившись терпіти кремлівських «холуїв», розпочав «чистку» землі української.

Демонстративний арешт Ігоря Маркова є частиною великої геополітичної гри і до його особистих гріхів минулого не має відношення. Навіть конфлікт Маркова з офіційною лінією Президента не має особливого значення. Його позбавили мандата, це покарання цілком адекватне провині – тобто незгоді з офіційною лінією Партії регіонів.
Проблема Ігоря Маркова в тому, що його почали використовувати як проросійського кандидата проти Януковича і в цій якості його почав сприймати і позиціонувати Кремль. Не секрет, що Володимир Путін дуже ображений на українського президента Януковича за вибір останнім європейської інтеграції і його відмову від гри по нотах Москви. Кремль не раз давав зрозуміти, що тепер має намір боротися саме з Януковичем, шляхом мобілізації проросійського виборця на виборах 2015 року. І Марков, на думку багатьох, мав очолити «партизанський» проект Росії в Україні.
Почалася масована інформаційна атака. Марков став миготіти на російському телебаченні, впливова українська щоденна газета з російським фінансуванням була готова працювати безкоштовною трибуною для нового проекту Кремля. У адміністрації Президента України вистачало важелів, щоб погасити проблему, але там пішли на принцип і вирішили показати російським вождям, хто тут господар.
Демонстративний арешт Маркова – це прямий сигнал від Януковича Путіну. Це переконливе формулювання , що «ти в Україні ніхто і навіть не в змозі захистити своїх людей». Саме по собі задоволення від такої демонстрації Путіну дорого коштує в очах Януковича, але він попутно отримує й інші бонуси. Тепер Медведчук і Симоненко на власні очі переконалися – підтримка Кремля нічого не гарантує в Україні. Ні грошей, ні безпеки. Занадто тісна дружба з Путіним може стати причиною арешту, а привід завжди знайдуть слухняні правоохоронці.
Якщо підходити з точки зору «право на боці сильного», то Янукович абсолютно правий. По праву сильного тут він знищує тих, хто пробує служити іншому господареві. І якщо вже Путін «злив» Маркова і не намагається допомогти, отже Янукович у своєму праві. Може собі дозволити і дозволяє. Приклад Маркова повинен послужити уроком всім проросійським політикам в Україні: «Вас нікому захистити, краще відразу ставайте дезертирами».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності