Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Інвестиції в нерухомість стали лазівкою для спекулянтів

Різкі зміни курсу валют, так звана «валютна лихоманка» підштовхує українців до інвестицій у нерухомість.Проте, спекулянти вже навчилися на цьому заробляти немалі гроші, адже на тлі здешевлення вітчизняної валюти з 25 до 26 грн./$ почався сплеск кількості угод на первинному ринку.

«Основна причина – девальвація національної валюти. Люди поспішають вкласти гривню. Частка таких угод сильно відрізняється по об’єктах, але в цілому – чим дешевший квадрат в ЖК, тим більше інвестиційних продажів», – повідомила директор City Development Solutions Ярослава Чапко.Втім, здати або продати нерухомість лише заради збереження грошей експерти вважають хибним кроком.

«Так, кількість транзакцій в цілому зросла в порівнянні з аналогічним періодом минулого року майже на 20%. Але хто купує? Крім традиційних клієнтів, тих, хто покращує свої житлові умови, виділилася категорія «з диким гривневими кешем». Це ті, хто за останні два роки на тлі падіння економічного добробуту суспільства примудрився-таки заробити. І вони поспішають конвертувати ці гроші в квадратні метри», – вважає віце-президент Ліги експертів України Андрій Гусельников.

Нагадаємо, в Україні з першого липня почали нараховувати податок на рухоме майно. Найбільше цих відрахувань сплатили мешканці Києва.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності