Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Іськендер Гамідов під ковпаком українських спецслужб

Екс-глава МВС Азербайджану, лідер азербайджанських «сірих вовків» Іськендер Гамідов підтвердив в бесіді з кореспондентом haqqin.az, що він оголошений на Україні персоною нон грата.

Іскандер«Я відчуваю почуття гордості, що проросійський уряд Януковича оголосив мене персоною нон грата, але це рішення ні в якому разі не можна вважати рішенням українського народу.
Я дуже люблю український народ і підтримую його боротьбу за свободу. Крім цього, лідер українських націоналістів Олег Тягнибок – мій найкращий друг, і я з ним постійно підтримую зв’язок. Мені, чесно кажучи, глибоко байдуже, що думають про мене українська влада. Я підтримував і буду підтримувати український народ, і ніякими заборонами неможливо зупинити боротьбу українського народу за свободу», – сказав екс-міністр, коментуючи звернення українських громадських діячів в українські спецслужби зі скаргою на «екстремістські дії Гамідова на території України».

«Після розпаду СРСР «сірі вовки» активізувалися на території нашої держави. В Азербайджані було створено відділення під керівництвом міністра внутрішніх справ Азербайджану Іскендера Гамідова, який безпосередньо керував діяльністю організації на території України. Просування та координація діяльності організації на території України здійснювалися під прикриттям азербайджанських культурно-просвітницьких товариств», – йдеться у зверненні лідера українського руху «Права Справа» Дмитра Снєгирьова, направленому в спецслужбу України – Службу безпеки.
Звернення направлено на ім’я начальника Служби безпеки України генерал-майора А.Г. Якименко, повідомляють українські джерела.
У своєму зверненні Д. Снєгирьов акцентує увагу на активізації діяльності радикальних релігійних і націоналістичних організацій на території країни: «Останнім часом в Україні активізує свою діяльність радикальна ісламістська структура – «Сулейманджи». Її українським відділенням керує громадянин Туреччини, етнічний татарин, який прибув в нашу країну через Одесу.
«Сірі вовки», до яких має безпосереднє відношення Іськендер Гамідов, мають контакти як з турецькими спецслужбами, так і ваххабітськими (терористичними) організаціями Саудівської Аравії.
Ідеологія «Сулейманджи» відображає інтереси впливової групи турецьких політиків і духовенства, які закликають до створення «великої Туреччини», інтереси якої поширюються на регіони Чорноморського узбережжя України. На даний момент в орбіті інтересів «сірих вовків» т.зв. Азовське медресе, яке діє під патронатом турецького фонду Азіза Махмуда Худаї Вакуфи .
Фонд активно працює в Криму ще з середини 90 -х років. Діяльність фонду почалася з будівництва мечетей, однак нині основний акцент спрямований на підготовку мусульманських релігійних кадрів в Азовському медресе. У той же час не є секретом той факт, що багато турецькі фонди, прикриваючись благодійною та просвітницькою діяльністю, приховано пропагують ідеї пантюркізму і радикального ісламу. Показово, що саме в цьому медресе навчався С. Ібрагімов, вбивця 5 -річного В. Шемякіна, якому радикальний ісламіст перерізав горло. Також відомо, що в Криму здійснює діяльність турецька релігійна секта «Нурчулар», яка заборонена в самій Туреччині за прагнення замінити світський лад режимом шаріату. Ця секта тісно співпрацює з прихильниками радикальної пантюркістських організації «Сірі вовки».
Останнім часом активізувалася діяльність турецьких емісарів в м. Одеса. З 1994 року в цьому місті емісарами орендується приміщення по вулиці Балківській. Вже майже десять років там працює мечеть «Ар-Рахма». Імамом цієї мечеті є Хуссам Осман з Лівану. Значна частина мусульман, в основному арабські студенти, що навчаються у вузах Одеси, з 1996 року орендують приміщення колишнього дитячого садка, де була зареєстрована «Релігійна громада мусульман Одеси», яка тісно співпрацює з турецькими благодійними фондами. Значну допомогу в роботі цього суспільства надають громадські організації «Арраід» та «Аль-Масар». Асоціація «Арраід» почала формуватися в нашій країні завдяки студентам-арабам, які у великій кількості вчилися в українських вузах.
На сьогоднішній день організація має близько 20 осередків по всій Україні , кілька потужних Інтернет-ресурсів, власну програму на радіо, видає свою газету (накладом більше 20 000 екз.). Громадська організація «Арраід» фінансується безпосередньо Міністерством вакфов Королівства Саудівської Аравії (структура, офіційно відповідає за поширення ідеології ваххабізму).
За наявною інформацією, активісти «Арраід» є одночасно членами організації «Брати-мусульмани» і підтримують тісні зв’язки з турецькою екстремістською організацією «Сірі вовки». Останнім часом керівник українського відділення організації «Сірі вовки» здійснює поїздки по Миколаївській, Одеській, Херсонській, Запорізькій та Луганській областям, де має зустрічі з представниками азербайджанських діаспор. У цю діяльність залучений і Іськендер Гамідов.
Ця діяльність спрямована на зміну існуючого територіального устрою країни і несе в собі ознаки терористичних екстремістських організацій. Вимагаю перевірити діяльність т.зв. азербайджанських діаспорних організацій і тюркських культурно-просвітницьких центрів, під прикриттям яких здійснюється координація діяльності екстремістських організацій «Сірі вовки» і Нурчулар», – йдеться в поширеному сьогодні зверненні.

Джерело: haqqin.az

P.S. Здавалося б особливо нічого нового у даній статті не має, якби не невеличка згадка Іськендера Гамідова про «найкращого свого друга Олега Тягнибока». Отже, у лідера української «націоналістичної» право радикальної партії свобода є друзі серед так би мовити екстремістів-терористів? А як же, щодо виступів пана Тягнибока перед виборцями Західної України, в котрих він яскраво розмальовує життя українців Східної України, котрим косоокі жовті та усілякі чурбаки життя не дають, і тому як найшвидше ВО «Свобода» повинна прийти до влади, щоб їх усіх по виганяти (депортувати) з України?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності