Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛРАДА НАВМИСНО ЗАТЯГУЄ З ПОГОДЖЕННЯМ ГЕНДИРЕКТОРА ОДКЛ?

Так вчора, у п’ятницю 29 травня, на засіданні 35 сесії Івано-Франківської обласної ради розглянули питання про призначення гендиректора КНП «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради» Депутати висловили підтримку переможцю конкурсу – Тарасу Мельнику, заступнику головного лікаря з хірургічної роботи ОДКЛ.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОДКЛ НАРЕШТІ ОБРАЛА СОБІ ГЕНДИРЕКТОРА

Відомий в області реаніматолог, він має вищу кваліфікаційну категорію по “Дитячій анестезіології” та “Організації управління охороною здоров’я”. Провів понад 500 загальних знеболень новонародженим дітям.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Сьогодні ми не голосуємо за підтримку просто керівника, сьогодні ми голосуємо за майбутнє здоров’я і життя дітей нашої області. Закликаю підтримати цього надзвичайно гідного і достойного чоловіка, який віддав велику частину свого життя для порятунку наших дітей. Він не тільки великий реаніматолог, він ще й дуже добрий організатор роботи”, – відмітив Олег Атаманюк.

“З 2001 року я знаю цього управлінця, який за 19 років кожного підняв телефон, кожного разу відгукнувся на якусь потребу і кожного разу включився у порятунок дитини. І про це сьогодні скажуть всі керівники дитячих установ нашої області. Тарас Мельник не тільки хороший кризовий менеджер, він – хороший управлінець”, – додав депутат Олег Токарчук, головний лікар Коломийської дитячої лікарні.

“На комісії ми двічі розглядали дане питання і завжди була одностайність. Ми заслухали кандидата і переконались, що він відповідає всім вимогам, які тільки можуть бути до кандидата на цю посаду. Що дуже важливо – він неконфліктна людина. Трудовий колектив його підтримує“, – прокоментував Манолій Піцуряк, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Я протягом багатьох років працюю в педіатрії. Ви знаєте, яка це непроста робота. А особливо коли працюєш на периферії. У випадку попадання “важкої” дитини, бо інакшої ми сюди не направляємо, ця людина завжди підніме трубку. Мені не раз доводилось будити його серед ночі. Уважний, комунікабельний, з ним приємно працювати“, – додав Роман Білик.

При голосуванні проекту за основу депутати віддали 44 голоси, яких вистачило для прийняття рішення. Однак виникли труднощі з визначенням терміну, на який буде заключений контракт. Депутати переголосовували, щоб затвердити термін 5 років.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Втім, при голосуванні за проект рішення в цілому за призначення Тараса Мельника гендиректором КНП «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради» проголосували лише 42 депутати – не вистачило одного голосу для прийняття рішення. Проте при розгляді наступного питання Василь Попович запропонував повернутися до розгляду цього питання. Голова облради обіцяв проголосувати за пропозицію після розгляду питань порядку денного.

Нагадаємо, що у вересні 2019 року було створено комунальне некомерційне підприємство “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” шляхом реорганізації Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні.

І от вже понад вісім місяців медзаклад працює без гендиректора.

Тоді на сесії облради прийняли рішення виконуючим обов’язки генерального директора КНП “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” призначити Котурбаша Радислава Йосиповича, який до цього часу 30 років був незмінним головним лікарем ОДКЛ.  Щоправда, цю посаду він мав займати лише на період проведення конкурсу на заміщення вакантної посади та призначення генерального директора.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прийом заявок на конкурс стартував 23 грудня. Було подано пакети документів від семи кандидатів, проте до участі в конкурсі допустили лише п’ятьох – Ларису Підвербецьку, Тараса Мельника, Ярослава Криштафовича, Ігоря Дмитренка та Олега Курташа. Пропозиції Володимира Семенюка та Михайла Глаговича були відхилені.

 

4 лютого 2020 року на засіданні конкурсної комісії департаменту охорони здоров’я ОДА генеральним директором КНП “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня” обрали заступника головного лікаря з хірургічної роботи ОДКЛ Тараса Мельника, який хоч і  має вищу кваліфікаційну категорію по “Дитячій анестезіології” та “Організації управління охороною здоров’я”, підтримку колективу лікарні і провів понад 500 загальних знеболень новонародженим дітям, але не має необхідних кума чи підтримки у влади (можливо, бо безпартійний?). Ось і тому, як подейкують у владних коридорах, зависник-конкурент, який не пройшов конкурсу й намагається затягнути час із призначенням гендиректора ОДКЛ, щоб мати реальну змогу помахати кулаками після програного бою бодай під килимом, і йому здоров’я дітей, які лікуються медичному закладі, що понад 8 місяців та у час пандемії  COVID-19 залишається без гендиректора, байдуже, тільки б затягнути час…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності