Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Івано-Франківська ОДА в руках пікетувальників, а область – заручниця “дорожніх війн” нардепів-олігархів

Івано-Франківська ОДО в руках протестувальників, а сама область разом із її очільником стала заручником “дорожніх війн”, які між собою та із місцевою владою ведуть у гонитві за державними коштами наближені до двох нардепів із Прикарпаття фірми з ремонту доріг.

Так вчора, 11 вересня, до Франківської ОДА приїхали радикально налаштовані люди із гірських районів області вимагати гарантій на виділення додатково 20 млн грн на ремонт дороги Делятин-Яблунів у зв’язку із тим, що наближена до власника курорту “Буковель” нардепа Олександра Шевченка фірма ПБС не може далі без цих коштів продовжувати ремонт дороги. Люди на чолі із священником (військовим капеланом) та разом із представниками фірми ПБС кажуть, що гроші їм вже давно обіцяють, але далі обіцянок справа так і не просувається.

Голова ОДА Олег Гончарук до людей не вийшов – за його словами він був у Львові. Тоді люди пригрозили перекриттям центральних доріг у Франківську. На 14:00 приїхав Гончарук, пообіцяв додати до 40 млн гривень, які були виділені на ремонт, ще 40 млн, проте виділені тільки 20 млн., а через дві години розмов, що ледь не переросли у бійку і його примусову відставку, таки підписав розпорядження на 20 млн, які має виділити Укравтодор. Зі слів Гончарука, саме за Автодором останнє слово – чи вони погодяться із субвенції на дороги виділити ті 20 млн.?

У разі невиконання умов протестувальників, вони обіцяють розпочати майдан.  Протестувальники написали відкритого листа до Президента України Петра Порошенка із вимогою розібратися в ситуації, вплинути на голову ОДА або звільнити як особу, «яка принижує президентську владу в регіоні».
Протестувальники залишилися чекати рішення автодору в коридорах ОДА, де вони провели усю ніч і нинішній день.
А селах від Делятина до Яблунева створюються ініціативні групи активістів, які першочергово піднімають питання щодо ремонту дороги у населеному пункті. Далі поетапно будуть вирішувати всі питання, які є в “інтересах народу“.

Сьогодні керівник області вирушив до Києва за обіцяними грошима, а о. Микола Мединський повідомив, що поки у протестувальників не буде електронного варіанту розпорядження, погодженого в Автодорі, а потім і паперового, люди не розійдуться.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Пані Савка (перший заступник голови ІФ ОДА, – ред.)сказала, що Гончарук погодив все у Автодорі. Шевченко каже, що Гончарук йому теж про це повідомив, але він не знає, чи це правда, – повідомив капелан. – Він спілкувався із заступниками усіх рівнів і керівником із розподілу фінансів і наразі є інформація, що Гончарука у них взагалі не було – ніхто про це нічого не чув. Більше того, тиждень тому ОДА подала на розгляд Кабміну 28 млн на ямковий ремонт по області. По наших коштах нічого не відомо. Може ще щось скаже Новак (очільник Укравтодору, – ред.), але ми в цьому сумніваємося. Шевченко зв’яжеться з ним. Але поки ми залишаємося і підтягуємо сюди людей, аби запитати Гончарука, як ведеться господарка. Файного проведення часу в Білій хаті – почувайте себе як вдома. Слава Україні!

 

А тим часом, сьогодні, 11 вересня, мешканці села Великий Рожин на Косівщині перекрили дорогу з вимогою відремонтувати ділянку траси Р-62 Криворівня – Чернівці, яка проходить через їхнє село. Тут дороги “європесько взірця” під час своєї виборчої кампанії обіцяв виборцям інший нардеп – Юрій Соловей, БПП…

На відео, яке оприлюднив у Фейсбуці місцевий житель Василь Гавриляк, видно зо два десятки чоловіків, які ходять по пішохідному переходу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Протестувальники розповідають, що дорога не ремонтувалася приблизно 15 років. Кажуть, що дорогу перекрили на невизначений термін, і закликають до них приєднуватися.

Невже черговий майдан в Україні розпочнуть гуцули, які стали заручниками війни нардепів-олігархів за гроші, виділенні на ремонт їхніх доріг?

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності