Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Івано-Франківська ОДКЛ нарешті обрала собі гендиректора

Сьогодні, 4 лютого, відбувся конкурс на посаду гендиректора Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні.

У складі конкурсної комісії були депутат обласної ради Манолій Піцуряк, представниця департаменту охорони здоров’я ОДА Тетяна Пасічник, керівники медичних установ і представники медичних громадських організацій. Спостерігали за проведенням конкурсу журналісти й активісти громадських організацій.

На конкурс подали документи 7 кандидатів на посаду, після перевірки до участі допустили п’ятьох: Ларису Підвербецьку, Тараса Мельника, Ярослава Криштафовича, Ярослава Дмитренка і Олега Курташа. Кожен мав 15 хвилин на презентацію своєї програми і 5 хвилин, щоб відповісти на запитання комісії.

У відомостях кандидатам виставляли бали. Максимальний середній бал – 24. У підсумку найвищу кількість – 21,1 – здобув Тарас Мельник, заступник директора з хірургічної роботи ОДКЛ.

За це рішення мають проголосувати на сесії облради.photo_2020-02-04_11-07-28

ФОТО: Т. Мельник в центрі

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тарас Мельник працює в лікарні з 1991 року, наразі заступник головного лікаря з хірургічної роботи. Завдання – нижче на фото. Кандидат запропонував покрокове вирішення проблем. Це стосується і кадрових питань (контрактна система), сервісу, покращення співпраці адміністрації та колективу (створення справжньої наглядової ради), співпраці з медзакладами освіти, фінансування.

Тарас Мельник анонсував скорочення персоналу на 150 осіб, бо допомогу повинні надавати “майстри”. “Або людина надає допомогу і приносить прибутки, або не працює”, – підкреслив Мельник.

Кандидат зауважив, що післяопераційна летальність зменшилася. Це результат роботи. На завершення Мельник зауважив, що лікарнею “має керувати сильний медик, який доказав, що у житті може щось зробити”.

За словами переможця конкурсу, він є добрим педіатром, анестезіологом. Подався на конкурс, бо хоче зробити ще більше, ніж зробив до цього часу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Я зроблю все можливе, щоб комісія не жаліла про цей вибір. Я готовий. Для мене найвища мета – допомагати іншим. Буду продовжувати це роботи, – каже Мельник. – Основні плани – розвиток лікарні, надання висококваліфіковану спеціалізовану допомогу в нових перехідних умовах реформи.

Я знаю, як зробити, аби діти нашої і сусідньої областей цю реформу пережили з найменшими втратами, у мене розроблені програми. Є люди, які готові зі мною працювати”.

У коментарі журналістам Мельник зауважив, що не буде критикувати те, що вже було зроблено. На посаді передусім розвиватиме онкогематологію, реанімаційні  та хірургічні відділення. А останні приноситимуть в лікарню кошти.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності